donderdag 19 juni 2014

GVAC baantraining - de loopladder

Vanwege een geplande vergadering van de trainers om half 9 wordt er met de training zodanig rekening gehouden, dat de training op tijd is afgelopen zodat de vergadering op tijd kan beginnen.
Dat betekent dat onze training wat aangepast wordt. Geen loopscholing en geen krachttraining. In plaats daar van krijgen we na de 2 rondjes inlopen en de warming-up oefeningen met een ladder. Een loopladder wel te verstaan.

In trainingstermen hebben we het hier over ladderoefeningen oftewel ladder drills, ook wel agility ladder. Type het maar eens in Google in en je ziet dat het internet er bol van staat. En het behoort niet eens alleen tot de training van lopers maar voor alle sporten, behalve schaken dan.

Voor ons is het nieuw en vooral de coördinatie en motoriek worden danig op de proef gesteld. Marjolijn belooft dat we het in de toekomst vaker mogen oefenen.

Tijd voor de kern: 5x600m in 85%-90%-95%-90%-85% met tussendoor 200m. wandelen.
Ik voel met wat slapjes, moe. Heb bet nog een dutje gedaan wat de fitheid bepaald niet ten goed komt. Ook ligt de maaltijd nogal zwaar op de maag. Tijdens de warming-up rondjes komt het eten zelfs even omhoog. Dat smaakt dan toch heel anders dan de eerste keer. Is toch effe flink slikken. Omdat Dorie ook nog wat vakantiemoe is besluiten we gezamenlijk dat we het rustig aan gaan doen. Ik stel wel voor rep. 34, 32 en 30sec/100m. te doen maar we zien wel hoe de eerste run (85%) gaat.
Die gaat in 3:30 oftewel 35sec/100m. Dit houden we aan voor de volgende runs. Dus resp.nog 33 en 31sec/100m.

Door de relatief korte afstanden stelt de training niet zo heel veel voor. We zijn dan ook niet bijzonder moe. En dan blijkt een andere groep de vergaderruimte zomaar in beslag genomen te hebben waardoor GVAC, ondanks de besproken ruimte maar weer een nieuwe datum moeten prikken voor hun vergadering. volgende week of zo.
1 opmerking:

philipkotler11 zei

Thanks for sharing info. Keep up the good work...We hope you will visit our blog often as we discuss topics of interest to you
hesjes