donderdag 18 december 2014

Trimloop - SantaRun Eindhoven 5,4km

Ze zijn "in", de Santa Runs. Vooral dit jaar schieten ze als paddenstoelen uit de grond. En behalve een Fun Rum hebben ze ook nog een doel. Veelal is de opbrengst bestemd voor de voedselbanken.
Zo ook de SantaRun in Eindhoven. Met € 12,50 inschrijfgeld hoop ik wel dat er niet te veel aan de organisatie-strijkstok blijft hangen.
Het parkoers gaat dwars door het winkelhart van Eindhoven. Het parkoers zal 5,4km beslaan. Het kaartje bekeken lijkt me dat wel heel erg optimistisch. Maar het is een Fun Run, het gaat niet om tijd of plaats, laat staan prijzen en dus zie ik wel hoe het gaat lopen.


Minpunt is wel dat er geen mogelijkheid is tot omkleden of achterlaten van kleding en/of tassen. Ik heb het geluk dat mijn werkplek zich in het stationsgebouw bevindt en daar kleed ik me dan ook om. Slechts een klein rugzakje gaat mee om mijn windjack tijden de loop mee te kunnen nemen.
Richting start/finish lopend zie ik dat verscheiden aspirant SantaRunners hun kledij in een bagagekluizen achterlaten. Zo kan het ook.
Uitreiken van de startnummers en Kerstmanpakken is in de Heuvelgalerie naast de ingang van het casino. Mijn opgegeven maatje "L" wordt omgeroepen maar bij het aantrekken blijkt het toch echt een maatje "M" te zijn. Echt een maatje te klein.


Intussen is de warming-up op het marktplein in volle gang.
Door alle "vermommingen" is het maar moeilijk om bekenden te herkennen. Eentje nog wel, van de 24-uurs estafette van Meerhoven. Richard, geloof ik en Maurice van EA maar verder houdt het hier op, wetende dat er toch nog een GVAC-collega hier bij moet zijn. Verder is zowat iedereen min of meer in groepsverband hier, dus gezellig in een groepje. Als alleenstaande sta je hier echt alleen, jammer genoeg.
Als het tijd is, en dat is om half 8, wordt bij de blauwe boog het startschot gegeven.
Voor zover ik kan zien ben ik de enige die ook nog een bel heeft meegenomen en dat laat ik ook weten ook. Het te lopen rondje lijkt in het echt nog veel korter. Voor mijn gevoel zijn we dan ook in no-time terug bij de blauwe boog. Alleen loopt iedereen gewoon door. Het blijkt dus de bedoeling dat we dat rondje vaker gaan doen....
Tijdens mijn 2e rondje merk ik Paula, ons buurmeisje, op. Samen met haar kinderen moedigt ze me aan. Als we de blauwe boog bij de 2e keer passeren, kijk ik toch even op mijn stopwatch: 16 minuut nog wat, kan ik nog vlug ontwaren. Pakweg 8 minuten per rondje.
Na de 3e ronde stopt iedereen. Tenminste bijna iedereen. Ik klok 24:16 over 3 rondjes. Ook dit kan geen 5,4km. zijn, vinden ook de andere lopers en hup, we vertrekken (bijna) allemaal voor nog een rondje. Die klok ik af op 7:18, een totaal tijd van 31:34 over 5,4km. Één van de GPS-dragers laat me nog weten dat zij op 5,3km uitkomt, maar laat ik die 5,4 maar aanhouden. Dat rekent gemakkelijker over 4 rondes, t.w. 1.350m per ronde.

Als dank krijgen we ook nog een mooie medaille omgehangen.
Een leuke loop maar volgende keer toch zorgen voor een eigen gezelschap. Dat maakt het nog leuker. En een omkleedgelegenheid of in ieder geval een plek waar je je spullen kunt achterlaten, zou erg welkom zijn.
Helaas sta ik (bijna) nergens op de foto. Opvallend is ook data de meeste foto's die gemaakt zijn van de vrouwelijke Kerstmannen zijn. Volgende keer dus maar in de buurt van de Kerstvrouwen lopen.

...en van GVAC-collega José is wel een actie-foto geschoten.Geen opmerkingen: