vrijdag 10 april 2015

Weekje Texel - Dag #8 Vrijdag, Going Home

Om 10 uur moeten we het huisje verlaten hebben maar al om half 10 hebben we gepakt, opgeruimd en staan we klaar voor vertrek naar het zuiden. Alleen nog even de sleutel inleveren en meteen maar even klagen over de slechte, of beter gezegd, het ontbreken van de service van de technische dienst van het park.
Intussen stiekem blieken op mijn iPad. Een mailtje. De afschakeling van station Eindhoven is probleemloos verlopen. Ik had eigenlijk niet anders verwacht.

Richting veerpont rijdend is nog niets te merken van het mooie en warme weer wat er voor4 vandaag is voorspeld, In tegendeel. Het wordt zelfs steeds mistiger en wanneer we met nog 3 auto's voor ons, de pont al zien vertrekken, is die al na een meter of 50 in de mist al niet meer te zien.
Eenmaal zelf op de pont maken we zelf ook eens mee wat dat is, varen in zo'n mist. Verder dan 50 meter kun je echt niet zien. Om ons heen hoor je wel scheepshoorns. Zolang het maar zo ver af is, is dat niet erg.
Eenmaal op het vasteland duurt het toch wel heel wat kilometers eer de zon door de mist weet te prikken, maar als ze daar eenmaal in geslaagd is, is er dan ook letterlijk geen wolkje meer aan de lucht. Fijn zo, met mijn Polaroid overzet zonnebril op.

De reis verloop voorspoedig en de enige stop onderweg is bij"De Rotonde" waar we op de heenweg ook onze stop hadden. Tijd voor de inwendige mens. Ben weer toe aan een vette hap maar laat ik het dit keer maar bij gehakte biefstuk met friet houden in plaats van een hamburger plus een flinke portie champignons in vette ketjap jus. Ik kan er weer even tegen aan.
Nog één tussenstop in Eindhoven en dan zit het weekje Texel erop.
Home Sweet HomeGeen opmerkingen: