zaterdag 4 juli 2015

Vrijbuiters - zeldzaam, maar toch, nu even niet....

Na telefonisch overleg, gisteren, is besloten om de reguliere training van vandaag af te gelasten. De reden is het extreme weer, of beter gezegd, de voorspellingen van de verwachte extreme temperaturen. Die variëren nog wel met maxima tussen de 38ºC en 42ºC, afhankelijk van welke app je op de smartphone raadpleegt, of naar welke weerman of -vrouw je op televisie kijkt. En hoewel het toch dagelijks afwachten is hoe, en welke voorspelling enigszins correct is, de algemene waarschuwing is toch dat voorzichtigheid geboden is. Met name de "ouderen" onder ons moeten het wat kalmer aan doen en de volle zon sowieso vermijden.

Nu bestaat ons clubje Vrijbuiters niet bepaald uit de jongste generatie. Nee, nee. Over een maand mag ik me met 60 jaren weer een stapje verder richting pensioengerechtigde leeftijd wanen, maar daarmee ben ik meteen de op één na jongste man aan boord. (Alleen jonge hond Hans moet dit jaar nog 54 worden). De leeftijd van de overige heren ligt al tussen de 65 en 81 (!).
Bij de dames van hetzelfde laken een pak. Met Dorie als jongste (deze maand 53) liggen de overige leeftijden tussen de 57 en 76.
Kortom de Vrijbuiters behoren ook tot de groep "ouderen", hoe sportief dan ook. En dus doet ook het clubje de "Vrijbuiters" er verstandig aan om vandaag de training niet door te laten gaan. Uiteraard mag iedereen er toch zelf voor kiezen om alsnog te gaan. Voor de de wandelaars ligt het namelijk toch iets anders dan voor degenen die aan de intensievere training meedoen.

Het komt niet vaak voor dat een training niet door gaat en dit is dan één van die uitzonderingen.

Intussen zijn de voorspellingen voor vandaag al naar beneden bijgesteld, maar dan nog....
Geen opmerkingen: