zaterdag 26 november 2016

De Vrijbuiters - Een uitstapje met lunch

Door de maandelijkse contributie is de koffiepot dusdanig vol geraakt dat we dat met alleen koffie en thee drinken na de zaterdagtraining niet op krijgen. En wat doen we dan? Dan maken we dat op aan andere dingen. Zo hebben we daar in het verleden ook al wat feestjes en zelfs nog deels een Survival weekend in de Belgische Ardennen mee gefinancierd. Maar dat was vroeger, toen het ledental nog zeker 2 keer zo groot was.
Voor vandaag hebben Monique en André een uitgebreide lunch geregeld in het pittoreske Steensel. En dat inclusief een voetreis heen en terug.
Om 11 uur is verzamelen op de startplaats van de Vrijbuitertraining. Vanwege de stevige onterechte commentaren van André dat ik er wel om 11uur moet zijn en niet om 1 minuut over, ben ik er dan ook al een kwartier van tevoren. Bijna iedereen, overigens. Dorie wat later maar organisator André laat nog lang op zich wachten, evenals zijn assistente Monique. Van Monique weten we dat die toch wel komt maar nu de man met de grote mond er om 3 minuten voor 11 nog niet is begint menig wenkbrauw toch te fronsen. Gelukkig is om2 minuten voor 11 toch de hele club die te voet naar Steensel zal afreizen compleet. Te voet, ja, want Jo gaat met zijn auto rechtstreeks naar brasserie Family's en helaas zijn Ko en Ine de enige afwezigen vanwege hun gezondheidsproblemen.

De wandeltocht gaat gewoon door het bos van De Sprankel, merendeels over de bospaden. Een enkele keer van het pad af, door het struikgewas wat me eerder doet denken aan een trail dan aan de uitgezette wandelroute van André. Maar ach, we zijn het wel gewend. Het is niet de eerste keer dat André hopeloos is verdwaald. Het is dat we het bordje "Steensel" tegenkomen i.p.v. "Douane" zodat we weten dat we weer in buurt van de bewoonde wereld zijn. Eenmaal weer op de verharde weg is de route naar brasserie Family's zo gevonden. Daar aangekomen staat Jo ons al op te wachten, bij zijn spiksplinternieuwe Renault.


We worden hartelijk ontvangen en een lange tafel is al voor ons gedekt en reeds voorzien van allerlei lekkernijen. Het blijkt nog niet alles te zijn. Wanneer de eerste opname voor koffie, Thee of wat anders is gedaan, wordt daarna al de soep geserveerd. We vervolgen met de broodjes en grote variatie aan warm en koud beleg en al doende wordt er ook nog een malse kroket op onze borden geschoven.
Ik zal het toch nog maar eens bij naam noemen:
Brood: broodjes: hard, zacht, met sesamzaad, bruin, muesli, panini, krentenbol en verder gewone sneetjes brood: wit, bruin, donkerbruin, met krenten en dan ook nog croissants/
Beleg: zalm, makreel, gerookte forel, kippenragout, scrambeld eggs, tonijnsalade, waldorfsalades, tomaten-salade maar gewoon diverse kaassoorten, hamsoorten, rosbief, gekookte eieren. 
En dan mag je ook nog eens kiezen uit cholesterol verlagende Becel of keiharde roomboter. Het kan niet op.
Het is goed mogelijk dat ik zelfs nog wat vergeten ben, zo'n uitgebreid assortiment was het.

Hoe lang hebben we gebuffeld? anderhalf uur, 2 uur? Eigenlijk zouden we nu languit op de bank moeten uitbuiken. Nee, het is allemaal niet opgegaan. En we moeten ook nog terug naar de auto's. Te voet, wel te verstaan. Behalve Hans, die onlangs weer getroffen is door een hartinfarct. Hij kiest ervoor om met Jo mee te taxiën. Intussen volgen wij de route, een andere route, terug naar de startplaats van de Vrijbuiters. Hiervoor gaan we Steensel in en door en buitenom langs wat bosjes, grafheuvels, golfbanen om uiteindelijk weer door De Sprankel bij onze kantine uit te komen. Tja en zouden we toch wel weer een kopje koffie lusten...
We praten wat na en dan is het uitje voorbij. Toch stiekem al half 4 eer ik eindelijk op de bank kan uitbuiken. Maar poeh, wat was dat lekker....Geen opmerkingen: