donderdag 15 november 2012

In de bios: Sinister

Het is herfsttijd. De bladeren vallen van de bomen. Het is vroeg donker. En als het eenmaal donker is, en het regent, en het waait, dan lijkt het allemaal erg onheilspellend. Echt de tijd voor de "enge" films.
Momenteel draaien er 3 in de bioscopen, te weten Paranormal Activity 4, The House At The End Of The Street en Sinister. Nummer 4, Possession, is al geweest en die heb ik dan ook al gezien.
Vandaag is Sinster aan de beurt.

Opvallend is, dat bij de voorfilms geen andere horror films worden getoond. Normaal gesproken doen ze dat wel. Misschien zijn er na deze serie voorlopig geen meer in voorraad. Wie weet?

 
 De film...
... gaat over een schrijver, ene Oswalt, die bloedige romans schrijft. Dit doet hij naar aanleiding van waar gebeurde gebeurtenissen. Om de gegevens hiervoor te krijgen verhuist hij met zijn gezin zelfs naar de omgeving waar een en ander heeft plaats gevonden. Voor zijn nieuwe boek doet hij dat weer, maar nu naar het huis wat tevens de plaats van het delict is. Dat kan niet goed gaan.
De film is uiteraard doorregen met spanningen, stiltes en schrikeffecten.
Zelf had ik het gevoel dat op de momenten waarop het echt spannend (of eng) zou moeten worden, de spanning juist wegviel. Maar dat kan helemaal aan mij liggen.
Voor de horrorfans eentje die op de lijst bijgeschreven moet worden. Geen opmerkingen: