maandag 26 november 2012

In de bios: Lawless

Na een lange werkdag, zoals vandaag, is het lekker relaxen in de bioscoop die hier een paar honderd meter van mijn bureau gevestigd is. Dan moet er natuurlijk wel een film draaien en dan ook nog één die ik nog niet gezien heb. Nu is dat toevallig "Lawless". Toevallig is dat natuurlijk niet. Dat had ik van tevoren al gecheckt, uiteraard.
Bij binnenkomst in zaal 3 blijk ik vooralsnog de enige bezoeker. En dat om 1 minuut voor start van de film. Gelukkig volgen er in totaal nog een 6-tal personen. Zo wordt het toch nog gezellig...

De film:
Lawless is gebaseerd op waar gebeurde feiten.
Het verhaal speelt zich af in Amerika ten tijde van de drooglegging. De gebroeders Bondurant vormen één van de vele illegale alcohol stokers. Deze illegaliteit, de onderlinge rivaliteit maar ook de corruptie van het gezag vormen de ingrediënten van deze film. "Sfeervol maar keihard", zoals in de aankondiging van Pathé staat en dat is niet gelogen. Bijna 2 uur lang wordt je meegenomen naar 1917. Naar mooie natuurgebieden, naar, wat we nu noemen, "de oldtimers", maar ook naar de tommy-guns en de gangsters uit Chicago.

Het is prachtig gefilmd en zoals al aangekondigd, heel sfeervol.
En ondanks het vele geweld en het kleine vleugje romantiek komt er zo nu en dan een vrolijke noot voorbij.

De film valt onder het genre PAC (=Pathé Alternative Cinema) wat zoveel betekent "dat het meer onder de betere films valt", wat dat ook mag betekenen.
Maar het mag gezegd worden dat dit inderdaad een hele goede film is. Met prachtige rollen van Tom Hardy (=This Means War), Shia Labeouf (=Transformers) en Guy Pearce (=Lockout).
Overigens is dit geen nieuwe film. De Blu-Ray schijnt de 27ste van deze maand uit te komen.


Geen opmerkingen: