zaterdag 5 januari 2013

De Vrijbuiters: Nieuwjaar 2013

Het is weer zo ver. Een nieuw jaar is aangebroken. En zo, op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar, melden alle Vrijbuiters zich voor de eerste training van, in dit geval, 2013. Helaas niet alle Vrijbuiters, want Ine kampt nog steeds met haar gezondheid. Wel is Ko van de partij.

Als Rini de eerste oefeningen van ons, trimgymnasten, heeft afgenomen, gaan wij van start voor de training, terwijl het kamp van de wandelaars zich ook in beweging zet, langzaam maar zeker.

Het bos heeft nogal wat te lijden gehad van de hevige moessons van de laatste tijd. Af en toe lijkt het wel een meer, omzoomd met bomen, in plaats van een bos met hier en daar een plasje. En dan heb ik het nog niet eens over de modder.
De training van vandaag stelt gymnastisch niet zo heel veel voor. Er wordt niet zo veel en ook niet zo lang gelopen en de oefeningen zijn ook maar magertjes. Na de training van afgelopen donderdag hadden we wel iets van Herman verwacht, maar nee, toch maar niet....

En dan is er na afloop van de training nog de nieuwsjaarreceptie in het bos. Eigenlijk bijna hetzelfde als elke zaterdag. Bijna, ja. Want vandaag maken we ook de jaarlijkse groepsfoto. En ik heb mijn fototoestel weer meegenomen, alleen zonder geheugenkaartje, blijkt later, en dat schiet nou niet bepaald op. Als alternatief heb ik wel mijn Sony Xperia S smartphone die ook een camera aan boord heeft maar de redding komt uit geheel onverwachte hoek. Herman heeft nl. ook een fototoestel bij. En niet zomaar één. Het is de Lumix DMC TZ-25 met maar liefst 10x optische zoom en 9 megapixel. Hij stelt hem geheel belangeloos ter beschikking om de club van Vrijbuiters digitaal vast te leggen. En zo gezegd, zo gedaan.
Vervolgens thuis even nog wat photoshoppen voor nog wat beter resultaat en tada.....

 
Natuurlijk nog wat andere foto's van vandaag:
 

en dan nog de originele groepsfoto's:

   


Geen opmerkingen: