zondag 6 januari 2013

GVAC Oliebollenloop

Verkenningsloop.
Zo noemen wij het.
Vanaf heden doen we hier minimaal de 6,3km. December vorig jaar stond ook al de 6,3km gepland maar door allerlei omstandigheden is dat nog niet doorgegaan. Maar vanaf vandaag dus wel, is het voornemen.
En verkenningsloop, omdat we vandaag een richttijd gaan zetten waar we ons de komende trimlopen hier, op richten. Voor vandaag hebben we dat op 38 minuten gesteld. We hebben immers al de 7,8km tijdens de Kangoeroeloop in Vught gedaan, op 2e Kerstdag.

Het is goed druk. Omdat het oliebollenloop en Nieuwjaarsreceptie is en volgens mij niet omdat het ook nog gratis is. Natuurlijk nog de nodige klapkusjes en handjes maar voornamelijk veel vrolijk gezwets. Theo, die het startsein wil geven, heeft er nogal wat moeite mee om de menigte tot rust te manen. Als het eindelijk zo ver is en het aftellen naar 0 is begonnen (waar is toch die goeie ouwe tijd met dat startpistool gebleven?) gaan we er allemaal vandoor.

Afspraak is "rustig beginnen...". We houden Wim Keijzers als haas aan. Meestal loopt hij zo rond de 38 minuten en dus mogen we hem niet voorbij gaan, voorlopig. En dan lijkt het echt wel een lekker rustig tempo. Maar ja, we zijn dan ook nog amper een paar honderd meter onderweg.
De eerste kilometer bevestigt ons rustig tempo maar nummer 2 is al wat vlotter. Nog steeds lopen we achter Wim aan, maar voorbij de 2km. heeft hij even versneld om een groep te passeren. Wij ook, maar Wim moet het bezuren. Zijn 13km training van gisteren begint hem parten te spelen en hij zakt terug. We worden weer door de groep ingehaald. We beseffen dat we toch maar beter die groep kunnen volgen.
Op 3km sluiten we aan bij een dame die uit de groep is gedemarreerd. Dorie loopt al tegen haar max, maar ik heb nog geen enkel probleem. Ik spreek af dat ik vanaf kilometer 5 in eigen tempo doorloop naar de finish. Wel binnen de 38 maar niet binnen de 37 minuten kom ik binnen. Toch wel goed moe van de inspanning over de laatste 1,3km, dat wel. Maar ook Dorie komt binnen onze gestelde tijd binnen.
Dat wordt een mooi richtpunt voor volgende week wanneer de echte trimlopen weer beginnen.

Aansluitend is er de Nieuwjaarsreceptie. Het is weer volle bak en de oliebollen smaken goed.
Laat ik het maar gewoon op 3 stuks houden en een glaasje bubbels en dan weer naar huis.


 

 


Geen opmerkingen: