zaterdag 3 januari 2015

Vrijbuiters - Nieuwjaarstraining + groepsfoto

De eerste training van het jaar en dan zijn bijna altijd alle Vrijbuiters present en maken we na afloop ook altijd traditioneel een groepsfoto. Maar dit jaar is Ine er toch niet bij. De laatste keer was, dacht ik, ook bij de eerste keer in 2014. In ieder geval weet ik dat ze toen nog het hele uur heeft vol gewandeld en daarna ook nog op de foto is gekomen. En Jan is er niet omdat hij op vakantie is. Net als vorig jaar zal ik later, volgende week of zo, nog een foto maken en die erbij Photoshoppen. Niemand die dat ziet.

Met de training doen we het met zijn zevenen: De dames Germaine, Carla en Monique en de heren Jo, Herman, Hans en ik. De anderen, inclusief Dorie nemen de wandelpas.
Het bos ziet er verschrikkelijk nat en modderig uit. De training zal daarop hoofdzakelijk of misschien wel alleen over de asfalt fietspaden en wegen gaan. Ook is in het hele bos de gevolgschade van de zware natte sneeuw van vorige week nog goed te zien. Overal liggen grote zware takken, afgebroken van dennenbomen op de grond. Hier en daar ligt zelfs een boom om.

Laat ik er maar lekker een volle training van maken. Het is nogal waterkoud dus we mogen best wel wat warm worden. Na de 2 warming-up stops is het weer heen-en-weer-ren-tijd. Hans kent dit nog niet en vindt in eerste instantie de af te leggen afstand maar erg kort. Na afloop blijkt het toch wel lang genoeg te zijn. Verder nog wat lunges en versnellinkjes en dan is het weer, al dribbelend en rekkend en strekkend, terug naar de kantine waar de versnaperingen van André (hij was 2e Kerstdag jarig) al op ons staan te wachten.

Dan is het ook weer tijd voor de jaarlijkse groepsfoto.
Omdat er nog steeds sneeuw ligt, ja ja, nog steeds, doen we dat dan ook maar in de sneeuw. Helaas is Jan er niet bij en die zal ik dan over een week, als hij er weer bij is, alsnog er bij plakken.

Het weer: Nat, vies, regenachtig weer. Het waait niet veel, maar het is echt waterkoud. Het voelt veel kouder dan die 2ºC, wat het eigenlijk is.

 

En dat heen-en-weer? Zo gaat dat:


Geen opmerkingen: