donderdag 20 augustus 2015

GVAC - bostraining i.p.v.baantraining

Inderdaad, bostraining. De atletiekbaan is nog steeds in de renovatie-modus, al lijkt het er sterk op dat er nou niet bepaald hard aan gewerkt wordt. Desalniettemin mag er niet op de baan getraind worden. En dat betekent dus door niemand. Dus ook niet door groep 2.
Groep 1 gaat naar het Oeienbosch. De weg er naar toe is de warming-up en eenmaal op het brede zandpad in het Oeienbosch volgen nog enkele oefeningen op de plaats en daarna zet Marjolijn het trainingsparkoers uit. Nou ja, parkoers. Eigenlijk 4 pionnen op ongeveer 50 meter afstand van elkaar, de verste op pakweg 200 meter. 
Wat is de bedoeling?
We vormen eerst koppeltjes met 2 personen. Mag ook met 3. En zo sluit Marjolijn (niet de trainer) zich ook aan bij ons, Dorie en ik. En dan gaan we als koppeltje op 80% richting 1e pion en van daaraf op 85% naar de 2e, op 90% naar nummer 3 en naar de laatste pion op 95%. Daar aangekomen draaien we om en wandelen/dribbelen we terug naar de startpositie. En dan doen we het hele verhaal nog een keer.
Na elke 2e keer krijgen we op de startpositie van Marjolijn een oefening te doen die we 2x moeten uitvoeren en daarna beginnen we aan de volgende reeks van 2 runs. We mogen maximaal 10 runs doen.

We gaan gematigd van start. Voor ons starten 2 jongedames heel optimistisch maar daarachter nog een koppeltje die sneller start dan wij. Maar wij hebben "ervaring...". Na de 3e run loopt ons trio al op de "tweede" plaats. We zijn weer een run verder als één helft van de jonge dames er de brui aan geeft. Toch wat te hard gegaan. Of beter gezegd, te hard gevolgd.
"Nou", vindt Dorie, "kan ik mooi met deze jongedame verder gaan..."
Ik laat me niet kennen en loop volgzaam haar achterna. Wat een tempo! Nee, dat was geen 95%. "Nee", lacht ze nog. "wou gewoon effe testen...."
Samen werken we onze oefeningen af en de resterende runs. Het gaat wel hard maar de ouwe kan het nog wel bijhouden.
Tijdens onze 9e run komt plots groep 2 ons zandpad op. En zoals altijd laat de trainer zijn mensen over de volle breedte van het zandpad lopen, gewoon over ons parkoers, terwijl wij daar druk bezig zijn. Totaal geen rekening houdend met anderen die daar aan het trainen zijn. Wat moet ik daar nou van zeggen?

Na onze 10e run is de laatste oefening alleen nog in elkaars handen achterover in balans hangend, 10x door de knieën zakken en na nog een keer zijn wij als eerste klaar met onze training. 
Het is onder het genot van meegebracht kraanwater, wachten tot iedereen klaar is en dan dribbelen we terug naar de baan. Intussen begin ik het, raar genoeg, koud te krijgen, gewoon omdat ik doorweekt ben door het zweet. Nog even wat cooling down oefeningen naast de baan en we zijn klaar voor vandaag. Weer een hartstikke leuke maar ook intensieve training achter de rug. Als ik er straks op zaterdag maar geen van heb tijdens de Coalminers trail in Genk.Het weer:
Benauwd, bewolkt, windstil bij een temperatuur van 25ºC op de thermometer van Box.Geen opmerkingen: