zaterdag 15 augustus 2015

De Vrijbuiters - training

Er zijn vandaag veel afwezigen. Germaine is op vakantie en Rien en Riet zijn ook afwezig vanwege, naar we later vernamen, een begrafenis. Wel is daarentegen Hans weer eens een keer er bij. En dat met zijn Renault-Megane-Scénic-blauwe Citroen Xsara Picasso. Jaja, hij heeft een andere auto en daarmee zijn oude rode Megane Scénic afgedankt. Natuurlijk even checken wat hij nu gekocht heeft en na de goedkeuring kunnen we op pad.

We, dat zijn in dit geval alleen Dorie, Hans en ik. Bij de wandelaars zijn dat André, Jan, Jos & Annie en Dorris en Monique.


We volgen vandaag het standaard pad. Dit i.v.m. eventueel vervelende steek vliegen. In geval van nood kunnen we dan nog vlug naar de grote weg vluchten. We doen het ook rustig aan. Mag ook wel, want het is erg benauwd en hier midden in het bos is het zelfs helemaal windstil. Tussen de oefeningen door nemen we ook ruimschoots de tijd om te wandelen en bij te praten. Al met al zijn we daarbij toch weer mooi op tijd terug bij de kantine. Alsof ik het zo gepland heb.
Mijn Endomondo-app op mijn Smartphone heeft totaal 4,64km geregistreerd.

Volgende week zal het helemaal rustig zijn. Dan zijn Dorie en ik in het Belgische Genk aan de gang bij de Coalminers-trail en is ook Hans er niet vanwege zijn vakantie. Dan zal André wel doorgeven of de training of de wandeling van de Vrijbuiters wel door zal gaan.


Het weer:
Droog (voorspelling is dat het rond een uur of 12 zal gaan regenen) en hoewel het windkracht 2 waait is daar in het bos totaal niets van te merken. De temperatuur is 22ºC en de gevoelstemperatuur zou dan 20ºC moeten zijn, echter hier in de beschutting van het bos is dat niet het geval. De hoge vochtigheid maakt het ook nog eens behoorlijk benauwd.


Geen opmerkingen: