donderdag 29 oktober 2015

Training - GVAC baantraining

Ongelooflijk dat ik 4 dagen na de Devils Trail nog steeds zere kuiten heb. Toch maar naar de baantraining. Gewoon rustig aan doen. En omdat er vandaag weer een voorlichtingsavond is en de parkeerplaatsen weer vol met dubbelparkeerders zal zijn ben ik er vroeg. Heel vroeg. Iets over half 7 al. Natuurlijk bij lange na niet de eerste en dus kan ik meteen wat bijkletsen met de Marathon van Dublin-gangers.
Terwijl de kantine langzaam volstroomt is wel duidelijk dat het op de parkeerplaats helemaal niet druk is. Blijkt pas volgende week te zijn. Ik vond het al zo raar, een voorlichtingsavond in de herfstvakantie...

Nadat Theo de Dubliners eventjes in het zonnetje heeft gezet is het tijd voor de verdeling. Groep 1 blijft even binnen, dit keer om te horen dat Toon vandaag de warming-up doet en Betty de cooling down. Marjolijn doet vandaag alleen de kern en dan hoeft ze eigenlijk niet veel meer te doen dan aan de kant, toezicht te houden. Een mooie rustdag na de prachtige prestatie in Dublin, 3 dagen geleden.

De kern bestaat vandaag uit 3x200m op 80%, 3x300m op 85% en 3x400m weer op 80%. Ik ga voor het tempo van Dorie. We zien wel welk tempo maar laten we uitgaan van 80%=32sec/100m en 85%=30sec/100m.
Dat gaat wel redelijk. Ook de pijn in de kuiten is vol te houden. in ieder geval beter dan tijdens de warming-up. De jonge gast, redelijk nieuw gaat ook nu weer in zijn eentje in volle galop er vandoor. Dat is geen 80% maar ja, die gaat in elke training op 100%... Maar er is nog een snelle. Een dame met lange vlecht. Ze loopt voor ons uit. Wij houden ons aan het schema. Eigenlijk net iets er onder. En zo komen we langzamerhand toch weer in de buurt van haar. Op de eerste 400m gaat ze in de fout door al na 300m te stoppen. Ze gaat ons daarna wel weer voorbij maar uiteindelijk zit onze training er nagenoeg op het zelfde moment erop. Wij doen nog een anderhalf rondje rustig uitlopen zodat we niet al te lang in de kou hoeven stil te staan.
En zoals afgesproken doet Betty de cooling down, deels buiten, deels binnen aan het hek.
En dat was het dan weer voor vandaag.

Het weer:
Droog, windstil, wat frisjes maar tijdens het lopen nog warm genoeg om de jasjes uit te laten. Temperatuur zo rond de 12ÂșCGeen opmerkingen: