zaterdag 3 oktober 2015

Vrijbuiters training

Het is aardig druk vandaag. Co is de grote afwezige bij de wandelaars maar dan blijven nog altijd Jos & Annie, André, Jan en Dorris met de wandelschoenen over. Dan is het met het aantal deelnemers aan de training beter gesteld. Met zijn zevenen om precies te zijn: Rien & Riet, Germaine, Herman, Carla en Dorie en ik, zegt de gek, de trainer/fotograaf.

Door het aanvangsgezever is het alweer 11 uur geweest eer we, na aandringen van Riet, van start gaan. Dus laten we het meteen maar goed doen en alle dynamische warming-up oefeningen al dribbelend doen. Dus geen 1e stop vandaag maar meteen door naar stop 2 op de 2e bocht. Een keer wat uitgebreid oefeningen doen om goed warm te worden. Alhoewel, het is niet bepaald koud. Vanwege de temperatuur van 13ºC en gevoel van 11º heb ik het nog op korte mouwen en korte legging gehouden en dat gaat nog prima.
Op naar stop 3 waar het intensieve deel heen en weer sprintjes worden met een groepje van 3 en een groep van 4. Zo, dat was even hard werken en dus mag het richting de verharde weg wat rustiger aan om daar aangekomen wat krachtoefeningen te doen. Nog even een lantaarnpaal / lantaarnpaal en dan weer in eigen tempo op naar het 2e fietspad en dan wordt het tijd om wat gas terug te nemen. Tijd voor de rek- en strekoefeningen en langzaamaan rustiger aan te doen, cooling-down richting de kantine.
Wat later gestart en daarom ook wat later gestopt, kortom, we hebben ons uur toch weer vol gemaakt en volgens de Endomondo-app 4,45km afgelegd.
Maar wat hebben onderweg weer praat gehad. Allerlei onderwerpen, van oefeningen om mijn rug soepel te krijgen tot aan damesfietsen zonder zadels aan toe. Zelfs tijdens de koffie en thee is het nog niet voorbij, dankzij André. Eerst zijn gestuntel omdat hij de dop niet op de theekan krijgt en dan zijn manier van thee trekken, nl. schudden met de thermoskan en daarna het inschenken in de bekers. Tenminste, dat is de bedoeling. Gelukkig zijn en maar 3 theedrinkers en komt er toch nog wat in de bekers terecht. Alleen is de thee nogal donker. 
"Hoe kan dat?", vraag ik nog,"het zakje zit er net pas is...".
"Misschien omdat het Engels thee is...?", antwoord Dorie, wijzend op het theezakje met label English Breakfast en inderdaad is de thee niet alleen bijna net zo zwart als koffie, hij is ook nog eens behoorlijk sterk. Het wordt pas duidelijk als Carla verklaart de theekan thuis al gevuld te hebben met thee.... 
Aha, vandaar!

Het weer:
Droog en hoewel de vroege zon alweer boven de wolken zit, is het toch aangenaam met een temperatuur van 13ºC, gevoelstemperatuur 11ºC door een wind met kracht 2, volgens de app. Ik heb geen wind gevoeld, ook niet bij de kantine en dus zal de gevoelstemperatuur ook wel 13ºC geweest zijn. 
Nog een week en dan is de (halve) marathon van Eindhoven. Daarna mag de lange broek aan. Mag...

Geen opmerkingen: