zaterdag 10 december 2016

Houffatrail - Weekend Houffalize dag 1: startnummers en lunch met Marjolijn en Evert

Weer een weekendje weg voor een sportevenement. Dit keer naar Houffalize voor het trailweekend daar. Nou ja weekend. Wij doen het alleen op zondag. Johan en Reinier gaan voor de 50km. Dorie en ik voor de 10. Ellen eigenlijk ook maar die kampt even met wat fysieke ongemakjes en is even uit de roulatie, maar gaat wel mee voor de broodnodige support.
We vertrekken vanuit Veldhoven en dit keer met mijn Grand Scenic. Niet dat er iets mis is met de Golf Plus maar met 5 personen en de bijbehorende hoeveelheid bagage is de Grand Scenic toch wel in het voordeel.
Het is half 11 als we vertrekken.

Het is druk onderweg. Erg druk voor een zaterdag. En in Maastricht staan we in de file. Best wel lang. Omdat de linkerbaan wel rijdt en ook blijft rijden, val ik toch maar van mijn geloof af en met een felle sprint schuift de automaat zo tussen het andere verkeer op de linkerbaan. En dan blijkt ook waarom de file er staat. Het is gewoon één lange file van auto's die bij de verkeerslichten rechtsaf de binnenstad van Maastricht in wil. Naar Magisch Maastricht natuurlijk, op het Vrijthof. Blij dat we de linkerbaan hebben genomen, uiteindelijk.

De nieuwe dubbeldek-tunnel dwars door Maastricht is al klaar maar gaat pas over een paar dagen open en dus slingeren we nog voor het laatst door dit stukje Maastricht richting België.
Voorbij Luik, de beruchte steile bult omhoog. Een test voor de Grand Scenic, met 5 personen en boordevol bagage en.... geslaagd. We komen boven aan met nog steeds 124km/u op de teller (want dat komt ongeveer overeen met 120 echte kilometers per uur, voor geval er gecontroleerd wordt)
Een uur verder staan we na een laatste stuk van flink slingeren, stijgen en dalen, stil bij hotel Ol Fosse d'Out. Het is hier koud. Het ijs staat zelfs nog op de de Ourthe. We gaan hier vandaag meteen onze startnummers ophalen, maar ook nog even lunchen met Evert en Marjolijn die ook in Houffalize verblijven voor de 25km-trail.


Daarna, eerst nog wat boodschappen en vervolgens naar ons BnB huurhuisje, 13km verderop. Na een dikke 20min. rijden over een slechte en  slingerende weg arriveren we bij het huis, gelegen op de flanken van een steile helling.
Voordat ik de auto, heel lux, in de garage parkeer loop ik tijdens het uitladen van de bagage eerst nog eens hard tegen de glazen wand naast de opengeschoven schuifdeur aan. Grote hilariteit alom, terwijl het in feite een levensgevaarlijk situatie is. Zulke grote ramen zouden voorzien moeten zijn van bestickering. Gelukkig heb ik het overleefd. Ik kan er zelf ook wel mee lachen maar ik weet zeker dat dat niet het geval geweest zou zijn als dat een ander overkomen zou zijn.

Hmmm.... Toch best wel gevaarlijk die deuren en ramen zonder stickers...

We maken het verder kort. Na de pasta maaltijd met spinazie en gerookte kip is het nog wel even wat aanrommelen met de televisiezenders en dan is het al vroeg naar bed want Johan en Reinier zullen morgen al om 7 uur aan de start moeten staan en dat betekent weer dat we uiterlijk om kwart over 6 al weer op weg moeten zijn naar het hotel waar de start is.
Geen opmerkingen: