donderdag 22 december 2016

In de bios - Why Him

Voor (pas) de 3e film van deze maand spreken we af om vandaag naar "Passenger" te gaan. Maar ik heb pas vernomen dat Mitch en moeder Toos vandaag ook naar dezelfde bioscoop gaan en zij gaan waarschijnlijk naar "Why Him". Misschien leuk als wij ook daar naar toe gaan?
In ieder geval reserveert K-T ook voor dezelfde film. Daar wilde we sowieso toch ook naar toe gaan.
En warempel, in pathé komen we hen daar tegen en dus gaan we met zijn vieren in de bijna lege zaal lekker achterin zitten.


De film: Gezien de voorfilms die we hebben gezien moet het een komische film zijn met flauwe humor die precies bij mij zou moeten passen. Maar ja, in de praktijk moet dat dus nog wel blijken.
Het verhaal is in het kort dat dochterlief, studerend in California, ver weg van huis, er blijkbaar een relatie op na houdt waar het thuisfront niet van op de hoogte is. Kerstmis is de uitgelezen mogelijkheid om de ouders op de hoogte te brengen, maar dan wel meteen in California. Zo gezegd zo gedaan, maar dat pakt toch heel anders uit dat iedereen van elkaar verwacht. Het geeft de nodige spanningen wat juist door de verschillende karakters behoorlijk komisch over komen. Het is wel de humor die mij erg ligt en ik hen daarom ook erg genoten van deze film en zou zo nog een keer gaan.
Maar toegegevven, niet iedereen is gecharmeerd van deze onderbroekenlol zoals bijvoorbeeld de kritische review van IGV Benelux terwijl die van de Volkskrant weer een stuk milder is.
Ach ja. Smaken verschillen, zullen we maar zeggen....
Geen opmerkingen: