zondag 26 februari 2017

Carnavalsoptocht Veldhoven

En steevast na de dag van de kindercarnavalsoptocht volgt de dag van de de "grote" carnavalsoptocht. Ook hier weer familie die meeloopt en wel Danny en Anoek.
Damian en Kay die de carnavalsnachten bij ons doorbrengen zullen met ons meegaan als we gaan kijken. Daar hebben we min of meer al wel een strategisch plekje voor gereserveerd, namelijk recht tegenover de friettent "De Malle Goedzak", voor het geval dat....
Om half 2 zal de optocht vanuit Veldhoven vertrekken en zo'n 2 uur later op onze kijkplaats voorbijgaan. We vertrekken van huis uit te voet en dan is het al 3 uur geweest terwijl we in de verte al carnavalsgeluiden horen. Terwijl we onze tred verhogen blijkt de optocht in ieder geval nog niet voorbij te zijn. Sterker nog, hij is in nog geen velden of wegen te bekennen. Wel staan er al, nogal wat, mensen in de wachtstand. Ook op onze plaatsen. Wij duiken daarom alvast maar eens de friettent in en met 2 frietjes, een frikandel speciaal en een gehaktbal speciaal komen we weer naar buiten. Onze plaatsen zijn inmiddels weer vrij gegeven.
Terwijl we ongeduldig staan te wachten komen ook Eric en Nancy bij ons staan.
Nee, het duurt nog wel even. Er is nog niets te zien of te horen. En aangestoken door onze friet duikt ook Nancy "De Malle Goedzak" binnen.

Dan zien we aan het einde van de straat eindelijk iets van carnaval midden op de weg stilstaan. Ja hoor. De optocht is in aantocht! Uit ervaring weten we al dat het nog een kwartier zal duren eer de optocht die 200m uiteindelijk heeft overbrugd. Zo ook weer in 2017. Maar dan komen ze ook eindelijk aan ons voorbij.
Allemaal leuk en aardig, maar onze belangstelling gaat natuurlijk uit dan Danny & Anoek en consorten want ook nu weten wij niet als wat ze verkleed gaan. Maar dat wordt langzamerhand wel duidelijk als we in de verte een paar blauwe paraplu's zien rond dansen. Inderdaad. Zij zijn, net als de kleinkinderen gisteren, ook als, "gewoon een stelletje kwallen" verkleed...
En ook nog goed genoeg voor een 2e prijs in de categorie Groepen. 😀Geen opmerkingen: