donderdag 31 juli 2014

GVAC baan training

Ik zal het nooit leren om op tijd te komen. Nu was ik ook niet te laat maar erg vroeg is anders.
Ook Nicole is er voor haar eerste training bij  GVAC. Proeftraining. Theo heeft haar meteen maar in groep 4 geplaatst.

Ons programma is al bekend. 
2x800(85%)-2x600(90%)-2x400(95%) met tussen de runs 200m wandelen en tussen de setjes 400m . Maar eerst de (korte) warming-up en daarna op een kwadrant op het gras de overige oefeningen. We gaan niet te ver, niet te lang, daar is het te warm voor. Tijd voor de kern.

Ik heb thuis de tijden al uitgerekend aan de hand van mijn 6 minuten-test (1.215m)
Dat betekent dat de 800m in 4:34 moet. De 600 in 3:16 en ten slotte de 400m in 2:05, maar vanwege de hoge temperaturen zou dat ook wel wat minder mogen. Als het aan Dorie ligt ook. Daarom starten we maar gewoon en zien we waar we op uit komen. In ons kielzog volgt Brabara.
De eerste 800m gaan in honderdjes van 36, maar gaandeweg, ondanks dat we toch niet "mijn" tijden willen aanhouden, gaat elke run sneller en halverwege zitten we al vóór op schema.
Barbara heeft in het begin even wat moeite met ons tempo maar daarna gaat ze er net zo hard tegen aan als wij. Om het helemaal af te maken doen we nog een extra rondje uitlopen er achter aan.

De meegenomen drank is erg welkom en na de cooling down tussen de vervelende vliegen is dit voor 2 weken de laatste training van Marjolijn. Na haar vakantie zien we haar weer terug in de arena.
Voor Nicole is de training van wisselend succes. Het was gezellig,nieuwe dingen gedaan, maar toch stiekem wat te hardt gelopen en toch wel weer wat last van de achilles. Toch wat voorzichtiger aan doen.


Geen opmerkingen: