donderdag 4 september 2014

Hoog Soeren dag #2

Na een goede nachtrust, in ieder geval voor mij, is het eerste waar vrouwlief aan toe is, een orale nicotine injectie op het terrasje onder ons eigen afdak. En ík moet er dan uit om voor de koffie te zorgen. Die kost 's morgens niets extra's want die haal ik gewoon weg uit de ontbijtzaal.


Het ontbijt buffet is goed verzorgd, wat ik niet anders verwacht had. Het vers brood kan je desnoods zelf snijden. Uiteraard ga ik voor de scrambled eggs, hoewel ik moet toegeven dat dit geen echte scrambled eggs zijn. Het is te zien dat het een blok gebakken ei-geel is geweest en niet goed genoeg uit elkaar is geslagen. Dat doet niets af aan de smaak, maar de originele geklutste geel met witte flodders gebakken ei ziet er toch wat anders uit.

Het programma voor vandaag is, na de douche naar de zandsculpturen in Garderen en aansluitend naar Apeldoorn om te lunchen en wat shoppen.
De zandsculpturen, met als thema "De Gouden Eeuw", staan in de beeldentuin van Garderen, waar allerlei soorten tuinbeelden te koop staan.


Voor de zandsculpturen zelf is een speciaal klinkerpad aangelegd, waar aan weerszijden de zandsculpturen staan geposteerd. Maar het pad is maar smal. Je kunt er maar met één rolstoel of rollator tegelijk op stilstaan. Gevolg: voortdurend files van rolstoelen en rollators. En ja, inderdaad, de gemiddelde leeftijd ligt echt wel rond de 70 jaar. Het was ons al eerder opgevallen dat nu, in deze post-vakantie-periode de mensen die we overal tegenkomen, zo'n 20 jaar ouder zijn dan wij. Zo ook hier, dus. Nu is wachten op zich niet zo erg, maar we hebben weer even te maken met een heuse zomerzon en die brandt wel lekker weg. Maar we mogen niet klagen....
Na wat koffie met gebak, vrouwlief vond het overigens niet te zuipen en ik vind het zonde om weg te gooien, vertrekken we richting Apeldoorn.


De oude TomTom Go 500, intussen al 10 jaar oud, doet het nog uitstekend en brengt ons precies naar de parkeergarage onder het stadhuisplein, of marktplein.
We duiken de stad in. Eerst maar eens naar Hema voor een goedkoop flesje witte tafelwijn, voor op de kamer. Het is dat het Zwarte-Piet-boycot-verhaal nog niet van toepassing is want anders waren we hier niet naar  binnen gegaan, laat staan iets zouden hebben gekocht. Dat moet even gezegd worden.
We dwalen even wat verder rond maar eigenlijk hebben we beiden geen zin in shoppen. Dan maar een fijne plek vinden voor de lunch. Café Fijn doet zijn naam eer aan en hier doen we ons te goed aan een heerlijke lunch.
Voor ons is het wel genoeg geweest. Richting parkeergarage is er nog wel een stop bij een boeken- en tijdschriftenwinkel maar daarna is het weer richting Hoog Soeren.

Boven de parkeergarage het marktplein en het oerlelijke stadhuis van Apeldoorn.

Terug in het hotel en vrouwlief op terras aan de koffie en de sigaret en ik duzel een beetje weg op bed op wat live-muziek van Orianthi uit mijn smartphone. We doen net of we vakantie hebben....
Voor het avondeten hebben we wederom gereserveerd maar echt à la carte hoeft voor ons niet. Met de tournedos met friet uit de aanbieding denken we het wel te reden. Nee, het wordt geen ijs na, jammer genoeg na die ervaring van gisteren. Ook jammer is dat we "te laat" zijn voor de gratis portie bitterballen. Dat moest blijkbaar echt tussen 17:00 en 19:00 uur.


Het is intussen al donker aan het worden en het wordt zoetjes aan tijd om ons terug te trekken op onze hotelkamer. Vandaag hebben we de draken nog niet gehoord. Gisteren wel. Heel duidelijk. Achter de bomen, diep in de bossen hebben we ze toch echt gehoord met dat diepe donkere maar luide gebrul. Laat nou iemand op het terras vertellen dat dat niet "brullen" is maar "burlen". Het zijn bijna dezelfde letters in een ietwat andere volgorde. Het is ook het geluid wat de bronstige mannetjesherten maken in deze tijd, de paartijd. 
Oké, jij je zin. Dus toch geen draken.

Slaap lekker. Morgen is er weer een dag. De laatste in Hoog Soeren.

Geen opmerkingen: