donderdag 30 oktober 2014

GVAC - baantraining 8x400

Het is weer chaos op de Kempencampus.
Voorlichting of ouderavond, ik weet niet welke van de 2, maar in ieder geval, dan komen de ouders weer de parkeerplaatsen bezetten. Doorgaans betekent dat, 80 voertuigen voor 100 beschikbare parkeerplaatsen. Ja, inderdaad, men kan of wil niet fatsoenlijk parkeren. En als je halverwege 2 parkeerplaatsen parkeert, dan heb je in ieder geval een privé invaliden plaats.
Voor mij genoeg reden om extra vroeg richting GVAC af te reizen. En ik heb het inderdaad daarom nog voor het kiezen.

Na een rondje warming up volgt nog wat dynamische oefeningen tijdens het lopen en dan is het al heel gauw over naar de kern.

Op het programma staat vandaag 4x800m met tussendoor 100m wandelen. Nog geen loopscholing. Daar beginnen we volgende week pas mee.
Dorie is er ook. Gaat pas morgenmiddag weg richting Maastricht. Lopen we weer samen. Maar het word niet de 8x400m op 85% wat zou betekenen: 2:18. Nee, Dorie voelt meer voor een soort piramide. De eerste 4 runs telkens 1 seconde per 100m sneller en de laatste 4 runs elke 100m 1 seconde langzamer. We beginnen op 34sec/100m.
Omhoog gaat eigenlijk te gemakkelijk. We lopen eerder te hard dan te langzaam.
De terugweg vanaf run 5 is lastiger. Met het tempo in de benen is het nu eenmaal moeilijker om "langzamer" te gaan lopen. Het gevoel is daar niet op afgestemd en dus lopen we aardig wat "té" langzaam.

Na de cooling-down is het in de kantine nog even nabuurten en dan zit deze rustige training er weer op. Vanaf volgende week begint het serieuzere werk.

Op de parkeerplaats is het nog steeds een rommeltje. Er is zelfs een slimme vader die met zijn vrachtwagentje even op de Kempencampus komt. Even omdraaien en dan weer weg, is er echt niet bij. Al die wagens die niet eens in de parkeervakken gestald zijn maken keren met dat vrachtwagentje helemaal tot een hel. Dan maar helemaal achteruit. Dat kost hem nog eens een extra 20 minuten maar daarna is de weg niet meer geblokkeerd en kunnen de andere automobilisten ook weer van de parkeerplaats af. Pfffffff...............
1 opmerking:

Nienke zei

Het is altijd een drama als mensen niet normaal hun auto parkeren. Sta soms echt versteld hoe dat ze het voor mekaar hebben gekregen.