zaterdag 4 oktober 2014

Vrijbuiters training

Dat is echt heel lang geleden, tenminste, dat ik meedeed aan de training.
Ik ben vroeg. Ik rij op weg naar de training, Rien en Riet op de fiets ook nog voorbij. Jo is er al en ook Dorie zit al naast hem in zijn autoEn ze zou er vandaag niet eens bij zijn. Verder staat de Peugeot van Herman er.
Blijkbaar gaat de yogales van Dorie niet door en is ze daarom toch bij de Vrijbuiters. Als Germaine intussen ook is gearriveerd kunnen we ons opmaken voor de training. Met zijn vijven dit keer. Naast Jo, Dorie en Germaine zijn Herman en ik er ook bij. De rest, en dat zijn Jos en Annie, Rien en Riet, , Dorris, Jan en Ko, gaan aan de wandel.
Dan krijg ik ook te horen waarom Rien en Riet met de fiets zijn. Blijkt dat er vorige week bij hen is ingebroken. Auto, fietsen, buitenboordmotor en nog wat spullen, kortom, de hele garage geplunderd.
Maar goed, daar komen we later  nog op terug. Wij beginnen aan de training met Herman aan de leiding. En het is nog steeds prachtig weer. Nog niet  eens herfstweer maar nog gewoon nazomer. Het zonnetje schijnt opperbest en laat zijn zonnestralen zichtbaar tussen de bomen strijken.


We lopen wat, afgewisseld met wandelen en oefeningen die door zowel Herman, Germaine en Dorie worden opgedragen. Geen zware training, maar dat hoeft ook niet.
We besluiten deze dag weer met de gebruikelijke koffie en thee en dan is de diefstal bij Rien en Riet hét gesprek. Het is allemaal niet leuk, erg vervelend zelfs en niemand kan er verder ook maar iets in betekenen. Het is afwachten en een verzekeringskwestie want ook iedereen weet dat we van de politie niets hoeven te verwachten. Daarvoor zijn wij gewoon te onbelangrijk in deze maatschappij.
De enige gepaste straf voor dergelijk gespuis is rechtstandig executeren maar hier in Nederland staat er hooguit 2 uur papier prikken voor. En dan moeten ze eerst nog opgepakt worden en dan worden ze ook nog door mediageile en peperdure maar zogenaamde pro deo en dus door ons belastingbetaler bekostigd, zich naar voren geworpen advocaten als Ficq en Spong verdedigd. Foei, foei.
Na ons even daar over druk gemaakt te hebben gaan we weer uit elkaar en is het "tot volgende week....."
Geen opmerkingen: