donderdag 9 oktober 2014

Training - GVAC baantraining

De laatste training voor de (halve) Marathon in Eindhoven. Dat betekent een rustige training. Tenminste voor degenen die daadwerkelijk zondag van start gaan. Voor ons in groep 1 geldt dat niet echt, alleen voor die enkelen die ook zondag mee doen.
Ons programma bestaat  vandaag uit 6x600m op 85% van de 6MT met tussendoor 100m wandelen. Maar voor de kern begint hebben we na de warming-up ronde nog wat dynamische oefeningen en dit keer geen loopscholing.
Als de kern begint blijkt ook dat we eigenlijk vandaag zelf mogen weten hoe snel we lopen. Het is een redelijk vrije training.
Wel het verzoek om het hardlopen gewoon in de banen 1,2 en 3 te doen, zoals een tijd geleden is afgesproken, maar het wandelen alleen in baan 4 omdat de banen 5 en 6 door groep 2 worden gebruikt voor een ontmoetingsloop. Maar zoals gebruikelijk houdt die groep zich daar totaal niet aan. Over 4 banen breed verspreid worden wij, groep 1, gedwongen alleen de banen 1 en 2 te gebruiken, inclusief het wandelen. Die groep 2 leert het nooit.

Ik ga samen met Dorie met die 85% van de 6MT voor 3:28 per run. Dorie wil het wel rustig aan doen, maar ook zij gaat voortvarend. Het komt er uiteindelijk op neer dat we toch alle runs binnen de gestelde tijd lopen. We hebben intussen wat mede-groep-1-ers gedubbeld en daarom wil ik er nog wel een run achter aan doen, op tempo. Dat blijkt dan te gaan met een gemiddelde snelheid van 13km/u. En dat op slechts 600m. Nu lijkt het hard maar een tiental jaren geleden liep ik dat tijdens een halve marathon. Wat zijn de tijden toch veranderd.
Geen opmerkingen: