zondag 29 maart 2015

Breakdance: Damian en de Battle

Voor het eerst houden zie bij Cardo, waar kleinzoon Damian op Breakdance zit, een battle. Net als in de dansfilms. Bedoeling is dat elke keer 2 dansers een duel met elkaar aangaan om zo met hun "moves" en "skills" aan te tonen wie de beste is.
De loting gaat d.m.v. zelf getrokken gekleurde briefjes. De corresponderende kleuren moeten het tegen elkaar opnemen. Damian komt pas als laatste aan bod. Zijn tegenstander houdt het niet alleen bij uitdagend dansen maar raakt Damian ook doelbewust aan. Ik denk niet dat dat is toegestaan. Dat zal misschien ook wel de doorslag gegeven hebben dat Damian met een unanieme beslissing van de jury wint. Hij is namelijk de enige die de battle met 3 - 0 wint.

Daarna moeten alle deelnemers nog solo een demonstratie doen. Aan de jury uiteindelijk de beslissing wie de eerste winnaar van de wisselbeker wordt. Helaas zit Damian daar niet bij, hoewel de omroepster per ongeluk wel zijn naam noemt. Maar met een medaille en een ervaring rijker kan hij toch met een tevreden gevoel terugkijken op vandaag. Alleen zal dat nog eventjes duren eer dat zo ver is.


Geen opmerkingen: