dinsdag 24 maart 2015

Een feestje voor de kleinkinderen

Nog een paar nachtjes slapen en dan wordt vrouwlief weer een jaartje ouder. Steevast is er dan apart nog een feestje voor de kleinkinderen. Een oma-feestje.
Maar kleinkinderen worden stiekem al grote kinderen. Welke spelletjes vinden de grote kinderen leuk en tegelijkertijd ook de kleinsten. M.a.w vermaak voor alle leeftijden, tussen de 3 en 10 jaar.
Ondanks dat er regen is voorspeld ziet het er droog uit en de keus is gevallen op een uitstapje naar het bos. Maar zo ver zijn we nog niet. Eerste nog de kleinkinderen-afhaal-procedure. Bij toeval hoef ik er vandaag 2 van 6 niet op te halen maar worden Damian en Kay keurig thuis bezorgd.


Kado-uitpak-tijd. O, ja. we zingen de verjaardagsliedjes wel een andere keer.
Kadootjes uitgepakt en tijd voor gebak en limonade voor iedereen die geen aandacht voor het tablet heeft.
Time flies when your having fun. In no-time is het 4 uur geweest. We zullen toch echt nu naar het bos moeten vertrekken. De roedel wordt verdeeld over de Mercedes en de Scénic en een klein kwartier later staan we al op het bospad van het Oeienbosch geparkeerd.


We volgen het trimparkoers en iedereen doet maar wat hij of zij leuk vindt.
Het bos ziet er erg onverzorgd uit. Dat zal ongetwijfeld te maken hebben met het onderhoud wat er aan gedaan wordt. In ieder geval lig ook dit bos (het Sprankelbos idem) bezaaid net stukken kreupelhout en afgebroken en afgezaagde takken en boomtoppen en omgewaaide of omgetrokken maar ook omgezaagde bomen. Voor de kinderen is dat natuurlijk wel dolle pret.
Na een paar dissonanties maken we nog een groepsfoto van oma met de kleinkinderen en dan is het na de laatste etappe van het trimparkoers tijd om naar het Hileind terug te keren.


Thuis resten nog 2 dingen.
Eerst mag iedereen in de achtertuin nog op zoek gaan naar een chocolade ei. Voor de jongens een"Cars" ei, voor de meiden zijn 2 "Frozen" eieren verstopt. Om het niet al te druk te maken mogen de oudste gewoon  nog even doorgaan op het tablet.
Veel vlugger dan verwacht zijn de eieren gevonden en omdat Lizzie dat zo leuk vindt verstopt opa speciaal voor haar nog eens 3 eieren. Daarvan weet ze er 1 zonder hulp te vinden en voor de andere 2 is het warm-warmer-koud-kouder spelletje nodig. Als ook de 2 oudste even van het tablet af moeten om hun eieren te zoeken is het inmiddels tijd voor het feestmaal.
Op het menu staan pizza, pizzaatjes, friet, frikandel, kroket, bamihapjes en ijs toe. De kleinsten blijken dan ook nog eens de beste eters te zijn.


Zo langzamerhand is het voor de kinderen tijd om naar hun eigen bedjes te gaan. We zitten al o 7 uur en we hebben beloofd het kroost bij de bij behorende ouders af te zetten. Goed dat we nog 2 auto's hebben.
Het is 8 uur als we samen de nog vlug even de afwas doen en de sporen van het kinderfeest opruimen.
Het was voor oma en de kleinkinderen in ieder geval een leuk verjaardagsfeestje.
Zaterdag is de échte dag en hopelijk wordt er dan wel gezongen.....


1 opmerking:

jennifer zei

Wat een leuke foto's zeg. Heerlijk om met de kinderen zo bezig te zijn.