donderdag 24 september 2015

Training - Baantraining GVAC

Dinsdag overgeslagen en dat mag dat vandaag niet gebeuren, natuurlijk.
Vandaag zou het de laatste keer zijn dat vanwege de ouderdagen op de Kempen Campus  alle beschikbare parkeerplaatsen door 80% auto's zal worden bezet. 80% ? Ja inderdaad 80%. Om de een of andere reden hebben tijdens ouderavonden de ouders met hun parkeer talenten met 80 auto's nu eenmaal 100 parkeerplaatsen nodig. Dat zegt al iets over de intelligentie van hun kinderen, zal ik  maar zeggen. Voor mij betekent dat weer dat ik toch maar ruim op tijd op de training wil zijn en so be it. Op 5 minuutjes na half 7 staat de Scénic al geparkeerd zoals het hoort, precies tussen de lijntjes.

Het is dan nog droog maar in de kleedkamer wordt er al verteld dat het buiten miezelt. "Nee het regent, nee het miezelt", zo luidt de discussie, totdat er enkele heren, drijfnat de kleedkamer betreden. Inderdaad het regent. En niet zomaar regen, nee, pijpenstelen...
Wanneer ik de kantine betreed wordt het me pijnlijk duidelijk dat er buiten weer een moesson gaande is. Spijt heb ik, dat ik toch gekomen ben. En dat terwijl de weer-app toch droog had voorspeld. Weliswaar met een temperatuur van 16ºC en gevoelstemperatuur maar liefs 5 graden lager maar géén regen. Collega lopers bevestigen dat ook nog op andere weer-apps, maar hoe dan ook: het giet!

En ondanks dat moeten we naar buiten. Het programma is gelukkig wat aangepast. Fijn dat Marjolijn daar altijd rekening mee houdt. Zo zullen we geen loopscholing doen en zal de warming-up al lopende gedaan worden. Ook de kern kent een kleine aanpassing. In de geplande piramide van 100-200-300-400-600-600-400-300-200-100m in resp 90% en 95% van de 6MT met tussendoor 100m wandelen, zal de 100 meter  komen te vervallen. De 100 meter van de piramide wel te verstaan, niet de 100 meter wandelen tussendoor.
En dat allemaal gezegd hebbende start de training in de stromende regen. Gelukkig voor Dorie heb ik wat reserve caps bij zodat ze haar blonde krullen ook tegen de slagregens kan beschermen.
We zijn al voorbij de 1e 400m. run als de regen overgaat in miezel. Toch tijd om de regenjasjes uit te doen. We zijn gelukkig al warm genoeg en daarna blijft het voor de rest van de avond droog.
Voor de piramide kiezen we als uitgangspunt resp. 32 en 30sec. per 100m.
 Door haar verkoudheid verliezen we op de langere afstanden bij 95% wel enkele seconden maar voor de rest gaat alles wel naar wens. Blijft de tegenwind op het stuk achter op de baan wel lastig.

Dorie doet de cooling down niet mee maar ik maak gewoon alles af.
In de kantine blijkt Rik toch te veel watervrees te hebben en heeft  gewoon helemaal niet met de training mee gedaan. Blijkt hij zelfs 5 Euro geboden te hebben als Johan zou zijn omgekeerd, terug naar Duizel i.p.v. naar de training te gaan.
Nee, wij waren vandaag bikkels. Toch weer tevreden dat we zijn gegaan.

Weer: Eerst stevige buien maar later eindelijk droog. De temperatuur is laag en nog dalende. Om 7 uur was dat nog 16ºC en gevoelstemperatuur 11ºC maar dat kan tijdens die regen best nog wel een paar graadjes lager geweest zijn.Geen opmerkingen: