zaterdag 26 september 2015

Vrijbuiters - training

Omdat Dorie vandaag Bets gezelschap houdt kan Jo er vandaag weer eens bij zijn.Samen met Rien & Riet, Carla en Herman zijn we inclusief moi, weer met 6 deelnemers voor de training. De wandelaars moeten het vandaag met zijn vieren doen, want, omdat Jos & Annie er niet bij zijn, blijven nog Co, André, Jan en Dorris over om de wandelaars te vertegenwoordigen.

Omdat de temperatuur voor 11 uur op slechts 11ºC was voorspeld en nu op het moment suprême toch al opgelopen is naar 13º, heb ik min of meer al besloten om de windjack maar aan te doen. Kan ik ook meteen mijn fototoestelletje in de bovenzak kwijt. De korte broek blijft nog even. De lange broek gaat pas aan na de marathon van Eindhoven, heeft Herman al bij GVAC horen vertellen.

De gebruikelijk 1e stop dreigt verstoord te worden door een kudde paarden met ruiters en daarom doen we het armzwaaien, knie-heffen, hakken-billen, slingerpasjes en huppelen dit keer maar gewoon al dribbelend richting de 2e post. Hier kunnen we ongestoord de 2e helft van de warming-up oefeningen doen.
Omdat we met zijn zessen zijn kunnen we het intensieve deel mooi met 2 groepjes van 3 doen. Over een uitgezet stuk sprinten we heen en weer, waarbij aan het begin en het eind van het stuk, altijd 1 persoon van het trio staat te wachten.


Na de lunges verderop  op de verharde weg, wandelen we richting Steensel en mag Jo bij de eerste lantaarnpaal alvast in eigen tempo terug richting 2e fietspad terwijl wij eerst nog naar de volgende lantaarnpaal dribbelen voordat wij achter Jo aan gaan, ook in eigen tempo. Het scheelt niet zo heel veel of Jo was er ook nog als eerste gearriveerd.


Verder wandelend over het fietspad richting het rek- en strekoefeningen-bankje blijkt die bezet te zijn. Daarom maar wat andere oefeningen onder het toeziend oog van de bankbezetters. Komt er ook nog een fietser ons apegapend voorbij en alsof het nog niet genoeg is komt het volgende publiek er al weer aan. Deze worden vooruitgegaan door een puppy, 13 weken oud, weet de eigenaar ons te vertellen. Riet is er helemaal door afgeleid en kan even geen oefening meer doen.


Zelfs als we alweer op pad zijn is ze nog zo opgewonden dat ze er als een haas vandoor gaat. Ze moet even tot de orde geroepen worden want we gaan toch nog even een stukje wandelen met wat rek- en strekoefeningen. Bijna terug bij af slaan we nog even een bospad in waar Herman een paar maagdelijk witte jonge paddenstoelen heeft zien staan, die ook op de foto moeten.


Na de laatste oefeningen net buiten de kantine kunnen we uiteindelijk weer aan de koffie en thee. Precies om 12 uur sluit ik de training van vandaag weer af.
De Endomondo-app geeft aan dat we 4,29km. hebben afgelegd.


Het weer:
Zonnig en nagenoeg windstil behalve bij de kantine, daar lijkt het altijd wel te waaien. De temperatuur was 13º en dat was tevens de gevoelstemperatuur.
Geen opmerkingen: