donderdag 26 mei 2016

Training - GVAC baan

Marjolijn is op vakantie zodat we de komende 2 weken training van Toon krijgen.
Wel heeft Marjolijn de trainingen, in ieder geval de kern ervan, al in een mail verstrekt zodat we weten wat ons te wachten staat.


Maar eerst de warming-up die uit 2 rondjes inlopen bestaat. De verder warming-up doen we bal spelletjes. Met een medicinbal dan wel te verstaan. Met groepjes van 6 moet je elkaar de bal toewerpen. De een gooit terwijl de anderen in een uitgezet vierkant heen en weer rennen. De werper roept een naam van iemand uit de groep en gooit de bal toe. Die persoon doet dan hetzelfde terwijl iedereen kriskras door elkaar blijft rennen. Na 2 minuten, nogmaals alleen moet de werper gooien vanuit een squat stand. De volgende beurt is tussen de benen door naar achteren en als laatste achterover gooien over het hoofd heen. Dat was het dan, inspannend maar wel verwarmend. 

En dan is het tijd voor de loopscholing.
Na de triplings leren rechtop lopen zonder de romp te draaien. D.w.z. met de armen gestrekt naar boven, over elkaar naar voren en met de handen op de rug. Nog een keertje de stijve benen loop en als laatste de stijve benenloop met daarna 10 overgaan naar hardlopen, zo'n 10 meter. Dat laatste hoeven we maar 2x te doen tegenover 3x elke andere oefening.

Tijd voor de kern.
400-600-800-800-600-400m met tussen in 200m wandelen/dribbelen en de 600m runs op 85% van de 6-minutentest en de overige afstanden op 80%
Dorie en ik gaan voor 36sec/100m voor de 80% en 34sec/100m voor de 85%. En die 200m wandelen vinden we best wel lang. Maken we toch maar 100m. van.
Ellen volgt ons en nog een man wiens naam ik zo gauw niet weet, maar ook oud Vrijbuiter Belinda loopt met ons mee. Het is best moeilijk om het tempo aan te houden. Eigenlijk gaan we steevast te hard en omdat we de 800-tjes al op 34sec/100m hebben gedaan, moeten we die 600m toch wel sneller doen. Daarom zijn de uiteindelijk resultaten eigenlijk te hoog, maar omdat het allemaal zo goed gaat hebben we wellicht voor vandaag te laag ingeschaald. 
Over 2 weken is de 6 minutentest of Coopertest, als we die willen en dan kunnen we daarna weer trainingstijden relateren aan die testresultaten.

Het weer:
Droog en licht bewolkt, matige wind, kracht 3. Temperatuur ongeveer 18ºC, gevoelstemperatuur 15ºC.

 

Geen opmerkingen: