zaterdag 21 mei 2016

Vrijbuiters - training

Het wordt vandaag haasten.
Eerst de winterbanden van de Scénic voor zomerbanden laten verwisselen en daarna vlug de koffie en thee verzorgen om toch nog op tijd voor de training van de Vrijbuiters te zijn.
Allemaal gelukt!

Zoals verwacht is het vandaag niet druk.
Voor de wandeltraining hebben zich vandaag André, Ko, Jan, Jos en Annie gemeld.
Voorde echte training zijn dan vandaag Germaine, Carla, Hans en ik. Dorie is er niet omdat ze morgen aan de start staat van de 17km Ketelwaldtrail en Rinie en Riet zijn op vakantie. Ook Jo is er niet bij maar dat is bekend.Jammer, want vandaag is hij 81 jaar geworden/

Het wordt vandaag warm met weinig wind. Ideaal steekbeesten-weer. Reden voor mij om toch maar een anti-steekbeesten-lange legging aan te trekken.
We lopen vandaag eens een wat ander pad. Dit keer door de bospaden. We gaan ook weer eens door "het gat" waar tegenwoordig duidelijk de sporen van Jeeps en Landrovers te zien zijn. Die oefenen hier blijkbaar altijd in de modderpoelen. En dan te bedenken dat in dit deel van het bos sowieso geen motorvoertuigen mogen komen.


Tussen de oefeningen door dribbelen we tot we uiteindelijk weer op de asfaltweg uit komen. We hebben geen intensief deel gehad en daarom "sprinten" we richting Steensel tot aan de eerste lantaarnpaal in de bocht. Dat viel niet mee. Het lijkt toch korter dan het in werkelijkheid is of beter gezegd, het is stuk is toch veel langer dan het lijkt.
Daarna weer op eigen tempo terug richting 2e fietspad en dan is het al tijd om te beginnen aan de terugweg. Dat gaat al rekkend, strekken en dribbelend en na nog wat balansoefeningen zijn we klaar voor de laatste rek- en ademhalingsoefeningen op het eindpunt van de training. We zijn toch stiekem twee minuutjes later klaar, maar wie maalt daar nu om.

Het weer:
Warm, droog, beetje wind. Het is afwisselend zonnig en net alsof het elk moment kan kan regenen.

In het bos komen ook onderstaand plaatje tegen.


Geen opmerkingen: