donderdag 22 mei 2014

GVAC - baantraining na de brand

Het appél voor aanvang van de baantraining begint dit keer wat anders. 
Door de gebeurtenissen van afgelopen dinsdag, nl. een enorme brand in Wntelre waarbij het bedrijfspand van 2 van onze trainers ook bijna prooi werd van de vlammenzee, doen Marjolijn en Evert even een korte info over wat hen is overkomen, incl. een dankwoord voor het grote medeleven van de GVAC-ers. Ik heb dit in een ander bericht met wat beeldmateriaal samengevat.

Voor ons, groep 1 is het standaard dat we, voor onze training, nog even extra instructie krijgen. Buiten, dit keer, omdat groep 3 dat binnen doet.
De geplande 6x5minuten gaan vandaag niet door. In de plaats daarvan wordt het 4x500 + 6x200 op resp. 85% en 90% van de 6-minutentest met tussen de runs 100m wandelen.
Vooraf doen we een rondje inlopen gevolgd door wat warming-up oefeningen. Daarna de krachttraining met wat nieuwigheidjes die Marjolijn heeft opgedaan tijdens haar trainers bijscholing afgelopen zaterdag. Vandaag doen we dat o.a. met een medicin-bal. Tenslotte volgt nog de loopschooltraining voordat we eindelijk aan de kern mogen beginnen:  4x500m+6x200m en tussendoor 100m wandelen

Ik stel voor om het net als vorige week te doen, nl. 32 en 30sec/100m. Dat moet Dorie nog even bekijken.
Zo starten we wat aftastend op de eerste, de rustige run. Ietsjes langzamer dan die 32sec/100m. De tweede run  gaat wel aardig op schema. Daarna hebben we het gevoel van snelheid te pakken. Alleen is Dorie niet voldoende geconcentreerd in run 4. Op het moment dat ze denkt dat we er al zijn en stopt, zijn we echter pas op de 400m. Deze run maak ik dan maar zelf af. Ook de eerste 200m gaat Dorieloos en omdat deze run eindigt op de start/finish" doet ze van hier af weer met de overige runs mee. Die 200-tjes zijn "kort" en daarom ook minder inspannend.

We sluiten de training af met een wandeling over het pad buiten de baan een wat rek-, strek en hanghekoefeningen.
In de kantine doe ik me nog tegoed aan cake van Boudewijn die vandaag 62 is geworden en na wat bijgekletst te hebben met Lian (van Selst) is de donderdagavond training ook weer een feit.


Geen opmerkingen: