donderdag 8 mei 2014

GVAC baantraining: verboden voor watjes

Je ziet het al bij aankomst op de parkeerplaats. Nagenoeg leeg. Ik kan de Scénic vlak bij de ingang parkeren omdat er nog voldoende plek is. En dat terwijl ik nogal laat ben.
In de kantine is het niet anders. Nog niet eens voor de helft, wat zeg ik, nog niet eens voor een derde gevuld.
Het is overduidelijk: Vandaag is Bikkel-dag.
Vandaag zijn watjes niet welkom. Alleen toegang voor de echte Die-Hards.
Ja ja, want vandaag krijgen we echte training. En strijden tegen de elementen.

Na de mededelingen blijven wij, groep 1 nog even in de kantine voor wat extra instructies en als daarna op de baan de hemelsluizen worden opengedraaid is het voor ons tijd om naar buiten te gaan. 
Tijd voor onze training.
Na het warming-up rondje doen we nog een paar rondjes  warming-up oefeningen terwijl de regen gestaag naar beneden komt en de harde wind aan de overkant van de baan het nog eens extra hard in onze gezichten wrijft. Als de harde regen over gaat in een complete wolkbreuk, is het tijd voor de kern.
Die bestaat uit 3x200, 4x400 en 3x200 met tussendoor 100m. wandelen. Tempo: om en om 85% en 90% van de 6 minuten test. Wij gaan voor resp. 34 en 33sec/100m.

Bij de eerste 200m komen we er al achter dat er geen pionnen op de baan staan om de 100 meters aan te geven. En er is altijd het punt bij de start van de 100m-sprint waar we niet precies weten waar nu eigenlijk het 300m.-punt ligt. Uiteindelijk zullen we dat tijdens de rest van de training ook wel merken. Wel zien we gaandeweg opeens wel pionnen staan, maar of die wel goed staan....?


Het zal ongetwijfeld aan het weer liggen, de lage temperatuur, veel zuurstof in de lucht (?), want we gaan gewoon elke keer te hard. We corrigeren niet maar gaan maar op gevoel verder.
Als wij onze training hebben afgerond is Lina nog aan de gang en wij besluiten met haar nog een run mee te lopen. Vreemd genoeg komt zij op een heel ander punt uit dan wij. Ze zal dan toch ergens iets niet goed gedaan hebben. Dus wij lopen met haar laatste run van 200m mee. Dat is een 90% run, maar Lina maakt er meteen een sprint van. Na 75m ga ik weg van Dorie en haar achterna en we sprinten samen daar de finish.
47 sec. laat Dorie weten. Goed voor een dikke 15km/u. Of dat nu slim was is natuurlijk wat anders.

De cooling-down doen we binnen. Gelukkig, want ik was buiten, tijdens het wachten op de laatsten al behoorlijk afgekoeld dus een lekkere warme cooling-down, dat trekt me wel.....

Voor de registratie heb ik de tijden van Dorie maar aangehouden, echter niet de GPS-gemeten afstanden want daar klopt geen hout van.
Geen opmerkingen: