woensdag 14 mei 2014

Wamdellunch met Dorie en Germaine

Een s in de zoveel tijd, in ieder geval één keer per jaar gaan we er samen op uit, Dorie, Germain et moi.Op deze ogenschijnlijk mooi weer ogende woensdag is weer zover. Ik pik Dorie in Duizel op en zoals afgesproken zijn we tussen half elf en elf bij Germaine.
Na de koffie met gevulde koek gaan we verder op weg, naar het Joe Mann in Best voor een stevige wandeling.De zon schijnt inmiddels volop maar naast de zonnebrillen nemen we toch maar 2 paraplu's mee. Dan moet het wel droog blijven, redeneren we.

Het is en blijft een mooi gebied hier, de bossen van het Joe Mann. Alles is mooi groen. Dat is ongetwijfeld te danken aan de hevige moessons van de laatste dagen. Ondanks de doordeweekse dag zijn we echt niet de enige wandelaars. Nee, we komen er verschillende tegen en de meesten ook nog eens in gezelschap van een hond of zelfs twee. Ik weet niet hoe lang we gewandeld hebben (omdat we blijkbaar genoeg te vertellen hebben) maar boven ons begint het een beetje te betrekken. Dat beetje verandert snel in heel veel. Het begint echt donker te worden. Ook steekt de wind op. Steeds harder. "Nog zo'n 500 meter en dan zijn we bij het Joe Mann Paviljoen", probeert Germaine ons nog op te monteren maar tevergeefs want nu begint het meteen te regenen wat vrij snel overgaat in gieten. Even later als we het bos uit komen is weer nog zo'n 500 meter naar het restaurant waar we uiteindelijk een beetje verzopen binnen komen.

Het is druk hier, Heel erg druk. En dat voor zo'n doordeweekse dag. Ook het bedienend personeel  heeft hier niet op gerekend wat de wachttijden niet ten goede komt. Gelukkig maakt dat voor ons niet uit. We doen ons te goed aan maaltijdsalades terwijl we maar niet uitgepraat lijken. 
Als intussen iedereen vertrokken is en we nog maar met zijn drieën in de zaak aanwezig zijn is het ook voor ons tijd om op te stappen. En ook nu begint het weer te regenen als we op het punt staan in de Scénic te stappen.

Na nog een thee met pure chocolade bij Germain breng ik Dorie weer terug naar Duizel.
Volgende afspraak, een keer ergens in de zomer, begin augustus of zo. Bestemming Maastricht.
Ik denk dat ik dan, net als vandaag mijn fototoestel weer meeneem, maar hem dan ook ga gebruiken.Geen opmerkingen: