woensdag 27 augustus 2014

Bij de Dermatoloog...

... in het Máxima Medisch Centrum.
Ik blijf het deprimerend vinden om voor een behandeling naar het ziekenhuis te moeten maar het kan niet anders. En dan ben ik mijn ponskaartje al weer al lang kwijt dus het eerste wat ik dan doe is vragen bij de info balie waar ik zo'n kaartje kan laten maken.
"... de blauwe balie, deze gang rechtdoor volgen, route 61..."
Route 61??
Dan pas vallen me al die borden met nummers op.
Oké, dat werkt goed. En bij de balie lijkt het alsof ze me opwachten.
Eerst even alle gegevens invoeren of controleren en dan nog even op de foto.
Foto?
Ja, foto. Het zijn geen ponskaartjes meer maar ook al van die creditcard pasjes.
Even een stap achteruit, de webcam richten en een minuutje later ben ik al weer een pasje rijker.
"... en dan weet u zeker ook wel waar ik dermatologie kan vinden...."
"Ja hoor, 2e verdieping,volg route 270..."
En daar ga ik weer.
Toch werkt dat wel want in no-time sta ik in de rij voor het loket.
Ik heb geluk want met mijn verwijsbrief van de dokter hoef ik als enige niet in de wachtkamer te wachten maar mag ik een eindje verderop plaatsnemen. En daar zit ik amper of ik word al opgeroepen. Een ongekende luxe, wat ik toch niet echt gewend bent in ziekenhuizen, afspraak of geen afspraak. Er zit doorgaans altijd nog een (lange) wachttijd aan vast. Maar nu dus even niet.

Of ze nu mijn gehoorapparaten heeft gezien of dat het iets anders ligt, dat weet ik niet, maar de dokter praat nogal luid tegen mij. Ik bedoel niet dat ze een luide stem heeft, nee, ze praat luid alsof ik doof ben.
Ik mag de onderbenen ontbloten en haarfijn uitleggen wat er aan scheelt. Bij het zien van de zweertjes haalt ze toch even haar "baas" er bij.
Dat het een bacteriële infectie is staat wel vast. En de voorgeschreven antibiotica van de huisarts en de Fusidinezuur-zalf zijn een juist beslissing van de huisarts. Ook wordt er stevig in mijn dikke linkerbeen geknepen, Er blijft een diepe deuk zitten, Er wordt duidelijk vocht vast gehouden. Ze besluiten wat wondvocht op kweek te zetten. Daarna komt een assistente nogmaals wat zalf op de wonden doen en dan gaat er een soort compressiekous over beide onderbenen om zo het opgehoopte vocht te verdrijven.


Ik moet de antibioticakuur afmaken, dagelijks de zweren zalven en overdag de (steun)kousen aan. Volgende week woensdag terug op controle. Hopelijk weten ze dan om welke bacterie het gaat en misschien ook hoe ik het opgelopen kan hebben,
Nog eventjes de foto twitteren en dan krijg ik warempel een reactie terug van het MMC !

Geen opmerkingen: