zaterdag 30 augustus 2014

Veldhoven 10 Miles...

.... en dat i.p.v. de Vrijbuiters.


Vorig jaar was ik hier al 's morgens aan de gang, foto's maken tijdens de opbouw, maar dit jaar kost de "behandeling" van mijn benen nogal wat pijn en moeite en tijd zodat het pas 1 uur in de middag is als ik de eerste plaatjes van de opbouw van het evenement kom vastleggen.


Het weer is niet zo als enkele dagen geleden was voorspeld. De zon schijnt niet bepaald maar het is droog echter staat er wel een aardig windje. Zo aardig dat er maar één opblaas-boog opgezet kan worden. En die ene met na al een keer te zijn omgewaaid, m.b.v. de trekhaak van een auto op de atletiekbaan overeind gehouden worden.


Het begint tegen 4 uur aan te lopen en dat wil zeggen dat de kinderen en jeugd als eersten aan de beurt zijn om hun nummers af te werken.
Allereerst zijn de kleinsten aan de beurt. De Kiddyrun. De warming-up wordt verzorgd door Tineke, die ik nog zou moet kennen van zo'n dikke 25 jaar geleden toen ik leerlingen van de basisschool op uitjes begeleidde. Nou, niet dus.
Halverwege de warming-up beginnen de, inmiddels samengepakte donkere wolken, te lekken. Eerst wat druppels. Dan wat dikkere en vervolgens worden alle emmers omgegooid.
Het lijkt even wat verstandiger om deze bui af te wachten alvorens de kiddy's van start mogen.
Als dat zo ver is en de ouders de kinderen voor de startrij posteren, begint het helaas opnieuw te regenen, maar ditmaal gaan ze toch van start voor hun 400 m. Voorafgegaan door een paar voorlopers die er voor moeten zorgen dat er niet al te enthousiast wordt gestart met valpartijen tot gevolg ze de stoet zich in beweging.


De volgende start is die van de wat grotere kids. Deze kidsrun gaat ook maar liefst 1000m. verder. Zij hebben geluk want de regen is er mee opgehouden en zelfs priemt er zo nu en dan een zonnestraaltje door het wolkendek heen.
Ook Nicole loopt mee met haar nichtje Dana


De start van de jeugd over 2.500m is het volgende onderdeel en daar worden al wat kanonnen aan de start verwacht. De groep is duidelijk al gewend aan hardlopen. De 2 snelsten finishen zelfs al met een gemiddelde snelheid 15km/u.


En dan het hoofdnummer: De 10Em. met 5 minuten later de halve afstand van 5Em.
Het is een behoorlijk grote groep. Groter dan bij de eerste editie. En dat terwijl er toch heel wat afzeggingen zijn, waarschijnlijk mede door het wat mindere weer. Maar het weer is nu juist heel goed. Niet te warm, zoals de voorgaande jaren en het wordt uiteindelijk een mooie race met ook nog een parkoersrecord bij de dames.


Ook het veld van de 5EM doet het goed en zelfs Jo doet de 5EM terwijl hij die afstand toch al héél lang niet meer gedaan heeft.

De prijsuitreiking wordt gedaan terwijl de duisternis inmiddels intreedt.
Nog even wat in de kantine napraten en drinken en het is stiekem toch al 10 uur eer ik pas weer thuis ben.


En dan moeten de 2.000 foto's nog worden opgeschoond, ingedeeld en op internet gezet worden. Een hele klus maar uiteindelijk staan ze toch op internet.

Opbouw:
Kiddyrun 400m: 
Kidsrun 1400m: 
Jeugdloop 2500m: 
Wedstrijd: 

Geen opmerkingen: