zondag 21 oktober 2012

De Bonte Wever - Dag #1, vertrek en aankomst

De theorie is altijd anders dan de praktijk.
In bed om half 3 en vroeg eruit, nou dat valt niet mee.
Hoewel, half 9 zit ik toch al kant en klaar aan het ontbijt met broodjes kipkerrie- en saté-salade.
Thony is wat later en moet ook zijn tas nog inpakken.

Als we zijn auto bij de garage hebben afgezet en Thony plaats neemt achter het stuur van mijn Scénic (hij rijdt i.v.m. met mijn vermoeidheid), geeft het autoklokje 11uur 24 aan. Terecht dat vrouwlief mijn berichtje beantwoordt met: "had je net zo goed vandaag kunnen vertrekken...", maar ja, zo gaat dat nu eenmaal...

Ter hoogte van Zwolle houden we onze pitstop. Het is vakantie dus gaan even alle gezondheidsregels over boord. 2 Vette gehaktstaven en een slaatje later zijn we weer verder op weg naar Assen.

Het is half 3 als we hebben in gecheckt. De felgeel-fluorescerende armband die we om krijgen betekent dat tot woensdag half 11 alles gratis is (enkele uitzonderingen daargelaten). Wachtend tot 3 uur nemen we in de lobby meteen maar koffie met gebak, om er alvast in te komen en gaan vervolgens op verkenning langs de diverse faciliteiten.
Het is rustig bij de bowling, dus waarom niet....?
Het wordt ons eerste gebruik van een faciliteit.
Vreemd genoeg kennen ze hier alleen maar bowlingschoenen in "even" maten. Ik moet het daarom met een maatje kleiner doen en Thony met een maatje groter, oftewel, we moeten het beiden met maatje 42 doen.
Met zijn tweeën bowlen gaat lekker snel. 4 Potjes in een uur halen we met gemak. Eindstand 2-2.
Na uitpakken en kamerverkenning is het al tijd voor het avondeten.
Het buffetrestaurant is groots. De keuze is enorm. Allemaal lekkere dingen.
We kunnen helaas niet alles proberen. Daar is gewoon de keuze te groot voor. Wat wel vast staat is dat we beiden na de maaltijd flink moeten uitbuiken.
De eerste avond gaat naar de caféstraat.
Er is hier elke avond Live-muziek.
Vandaag is dat een eendpersoonsband met keyboard.Valt niet echt tegen, best aardig, met uitzondering van de Nederlandsetalige smartlappen.
Van een centraal geplaatste hapjeskar kunnen we onbeperkt snacken. Er is keuze uit broodjes met kruidenboter of roomboter, kazen, rolmops, haring, paprika's, dorito's, en nog meer van dat spul. En alsof dat nog niet genoeg is komen ze ook nog langs met schalen gehaktballen en schalen kipnuggets, frikandelletjes, bitterballen enz.

Meteen ook maar even een potje biljarten verloren ...

De dag besluiten we met de film The Raid op de laptop.
Het is toch al gauw dik 2 uur geweest eer het licht in de kamer uitgaat.


Geen opmerkingen: