dinsdag 23 oktober 2012

De Bonte Wever - Dag #3

Ook vandaag zijn we met half 10 weer laat bij het ontbijt.
Het is ook beredruk. Het is te merken dat er gisteren een heleboel extra gasten bij zijn gekomen. Zo'n 100 mensen hebben we gisteren vernomen.

Vandaag doen we mee aan een bowlingtoernooi, om 2 uur.
Van te voren doen we eens wat anders: we gaan even naar buiten om te wandelen...
Behalve bij onze aankomst hebben we De Bonte Wever eigenlijk nog helemaal niet van buiten gezien, evenals de omgeving.
Thony is niet zo'n wandelaar, maar we hoeven ook niet ver te gaan.
En zo lopen we een stukje door het Asserbos en langs een groot saai gebouw wat, bij nader inzien, het provinciehuis blijkt te zijn.
We maken ook maar even een foto van de mini-midgetgolfbaan.
Nog voor we ons naar de lunch begeven pakken we nog een koffie met gebak in de lobby.
Na de uitstekende lunch en het uitbuiken is het tijd voor het bowlingtoernooi.

We zijn wat vroeg en daarom doden we de tijd met biljart alvorens we met zijn allen naar de banen gaan.
Het aantal deelnemers is niet zo groot. Officieel zijn we met zijn achten maar verder dan 7 personen komen we niet. We hebben 2 banen en op baan 1 nemen de 3 jongere gasten plaats. Wij, samen met een ouder echtpaar nemen baan 2 voor onze rekening.
Het toernooi is individueel. M.a.w. degene met de meeste punten is de winnaar.
Dat is dan Thony geworden.
Met een heuse ceremonie protocollair wordt hem een fles Prosecco uitgereikt, een cadeaubon van 50% korting op een schoonheidsbehandeling en top of the bill een echte heuse 100% plastic reclame-pen van De Bonte Wever.

Met onze medestanders, Frans en Annie uit Den Bosch vormen we een gezellig brabants onderonsje. Nadat de wedstrijd is afgelopen komt de ware bowlingeraar in Frans naar boven. Hij blijkt vroeger wedstrijdbowler geweest te zijn en nu het toernooi is afgelopen, gooit hij de resterende tijd die wij de baan nog mogen gebruiken, strike na strike. En is het geen strike, dan is het wel een spare.

Voordat we het buffetrestaurant opzoeken gaan we eerst nog naar de faciliteit die we nog niet hebben bezocht: de fitness-ruimte.
Eerst maar eens warm lopen op de loopband, maar wat valt dat tegen met al dat extra gewicht van de laatste dagen. Startend met 9km/u en langzaam opvoerend naar 11 km/u loop ik een afstand van 2 km. in pakweg 12 minuten. En dan ben ik al behoorlijk buiten adem. Terwijl Thony nog amper klaar is met zijn 2 km. stap ik alvast op een hometrainer voor 12 minuten fietsen. Daarna nog de nodige spieroefeningen voor been- en buikspieren en dan is het welletjes geweest.
Na een weldadige douche gaan we voor ons laatste avondmaal weer naar het buffetrestaurant.

De eenmansband van vanavond is niet zo bijster interessant. Wel de hapjes. Omdat het morgen vroeg dag is verlaten we maar eens op tijd de caféstraat. Eerst nog wat Wordfeudten en dan toch nog een filmpje kijken op de laptop. Het wordt Lockout ....

Even na 11 uur ontvang ik nog een SMSje met het trieste bericht dat Marte Jansen, één van de leden van ons zaterdag-trimclubje clubje "De Vrijbuiters" vanmorgen in zijn slaap is overleden.Geen opmerkingen: