dinsdag 16 oktober 2012

In de bios: Tinkerbell en het Geheim van de Vleugels 3D


De kleinkinderen hebben nu herfstvakantie. Dit is meteen een mooie gelegenheid om de meiden eens mee te nemen naar de bios. Daar draait nu Tinkerbell en het Geheim van de Vleugels in 3D. Ook nog in gewoon 2D maar wij gaan voor de 3D versie.
Gisteren voor alle zekerheid maar alvast online kaartjes willen kopen, maar helaas, dat lukt niet via de Pathé-app. Maar zelfs via de computer lukt het me niet om online te bestellen. Zit er dus niets anders op dan ze in de bios zelf te halen.

Bij Pathé aangekomen werken de ticketmachines ook al niet. Wat blijkt, er is een grote storing bijPathé. Er kan online niets gedaan en gezien worden. Dus gewoon kaartjes kopen bij de kassa's.
En vrije plaatsen, want tja, dat kan dat systeem dus nu ook niet.
Nu is het gelukig nog niet druk om kwart voor 10 's morgens en kunnen we rustig een plekje achteraan uitkiezen.
Uiteraard zitten Lizzie en Holly op verhogingen.

 
De flesjes drank en zakjes snoep worden verdeeld, de 3D-brillen gaan op, de film kan beginnen.

De film:
Tinkerbell en het Geheim van de Vleugels is de zoveelste tekenfilm, of beter gezegd animatiefilm, uit de stal van Disney. En tegenwoordig is dat ook meteen in 3D.
Het verhaal gaat over elfje Tinkerbell die in het "warme" land leeft en nieuwsgierig is naar het "koude" land. Het avontuur begint als ze uiteraard toch een keer stiekem de grens over gaat. In het "koude" land ontmoet ze een elfje dat heel veel op haar lijkt. Het is haar zusje.
Het avontuur gaat verder waarbij het natuurlijk mis gaat en uiteindelijk alles weer goed komt, maar dat moet je in de bioscoop gaan zien of één van de recensies maar op naslaan.
De animaties zijn mooi. Hoe kan het ook anders bij Disney. Het 3D is ook goed, rustig en geeft veel diepte. "Alles lijkt veel dichterbij", zoals Holly dat zegt.
5 Cruciale minuten van de film hebben we helaas moeten missen vanwege een dubbele pitstop op het damestoilet. Een uur en een kwartier zijn sowieso voor Holly al wat te lang om de aandacht nog vast te kunnen houden. Ze is ook als één van de eersten de zaal uit als ik zeg dat de film nu is afgelopen.
Maar ze vond het wel een "spannende" film...Geen opmerkingen: