woensdag 31 oktober 2012

In de bios: Skyfall IMAX


Skyfall. De nieuwe James Bond.
Lang naar uitgekeken.
Vannacht draaide hij al in Pathé maar ik ga echt niet om 7 minuten over 12 naar de bios.
Wel vanmiddag om 3 uur. Dan draait hij wel in IMAX, wat voor mij niet per se hoeft, maar over 2 uur draait ie pas in de gewone zaal.
En dus op naar de IMAX-zaal #8 in Pathé Eindhoven.

De IMAX-zaal is de grootste zaal maar is toch al voor de helft gevuld. En dat op een woensdagmiddag en het is niet eens meer vakantietijd.
Het wel rumoerig. Het lijkt alsof vooral de vrouwelijke bioscoopgangers nerveus zijn.
Gelukkig is het IMAX en dat overstemt toch wel dat kinderlijk gegiechel. (af en toe denk ik, "er is een stukje achter gebleven of helemaal blijven zitten...")

De film:
Ik heb uiteraard bewust niet naar de sneak preview gekeken en ook geen recensies gelezen. Het was natuurlijk onvermijdelijk dat op de televisie wat Nederlandse rijkeluizen voor de camera verschijnen die ergens naar een première zijn geweest. En dan hoor je dat het wle wat lang, misschien te lang duurde. Of het lag misschien aan het voorprogramma waarin het Metropole Orkest zo'n anderhalf uur lang Kerstliedjes jengelt. En als je dan in je veel te kleine smoking of in een te strakke blote kriebeljurk in een veel te warme bioscoopzaal zit, tussen de overdadig gebruikte dampen van Chanel no. 5 en Joop!, dan duurt alles lang.
Gelukkig weten we dat dat volk, hoe noemen ze dat tegenwoordig, bee-enners (?), alleen maar wat uitkraamt om zich zelf in de picture te zetten, dat dan ook weer wel.
En zo kan ik dus lekker onbevangen en alleen maar met kennis van de trailer aan de film beginnen.
Wat mij betreft is het een echte James Bond film met de ingrediënten die in een Bond film horen te zitten. Alhoewel er zijn ook wat dingen die mijns inziens ontbreken. Er is bijvoorbeeld maar weinig romantiek, erotiek, misschien beter gezegd en voor de gadgets wordt dit keer wat anders verzonnen. Maar er is genoeg spektakel in de film. De nodige vecht scenes, achtervolgingen, stunts, noem maar op.
En wat te zeggen van de titelsong? Je hoort toch meteen dat het voor een James Bond film is...

Het is gezegd, je houdt van James Bond films of je houdt er niet van of je haat ze. In laatste 2 gevallen moet je niet naar deze film gaan maar thuis naar een herhaling van GTST kijken want dan kan de maker van deze film het toch nooit goed doen.
Uit de zaal heb ik alleen maar positieve reacties en geluidjes gehoord en dus zijn het allemaal liefhebbers waarvan sommigen wel erg opgewonden....


Geen opmerkingen: