zondag 16 december 2012

Een drukke zondag - deel 1

Gisteren hoorde ik van Wally dat er vandaag weer een cross is, nu in St.Oedenrode. Het is een onderdeel van de Kempische Crosscompetitie, maar ik ben inmiddels zo gewend (verwend?) met de vermeldingen van Joop Broeders dat ik het dit keer geheel over het hoofd heb gezien. Niet dat het veel uit zou maken. Ik kan vandaag namelijk helemaal niet sporten.
Nee, vandaag heb ik, hebben wij, een drukke dag voor de boeg.

We beginnen eerst met het voorstellen van de communicanten van 2013.
Dit gebeurt in de kerk van Zeelst. En laat nu net de kern van Zeelst helemaal open liggen. 
Alle parkeerplaatsen zijn (tijdelijk) weg maar ook maar in de buurt komen is onmogelijk. Reeds op de hoogte van deze verschrikkingen zijn we alvast op tijd vertrokken. En vrouwlief weet nog wel ergens dichtbij en achterom een parkeerplek. Nou, dat achterom klopt wel maar dat dichtbij....

Hoe dan ook, we zijn in ieder geval op tijd in de kerk.
Marcia en Jochem en de communicantjes in spe, Luuk en Lizzie zijn er ook. En natuurlijk Holly.
De viering wordt voor gedragen door een vrouwelijke pastor, Miriam.
Blijkbaar doet ze dat vaker voor kinderen want ze doet het heel goed. Spreekt rustig en begrijpelijk de kinderen toe. Laat ze zelf aan het woord en zorgt ook dat de kinderen "gezien" worden, wat wel zo belangrijk is bij het voorstellen.

Symbolisch wordt een muur van dozen omgebouwd tot een poort. De communicantjes worden om de beurt opgeroepen door de poort en zo voorgesteld aan het publiek in de kerk. Daar wordt voor iedereen alle tijd voor uitgetrokken zodat ook elke communicant de aandacht krijgt.

Nu hebben wij de volgende afspraak al om 12 uur in de kerk in Veldhoven. Om half 12 is de viering in Zeelst nog niet afgelopen, maar voor alle zekerheid vertrekken we maar alvast naar de kerk in Veldhoven. Vergeet niet, we moeten ook nog een eind naar de auto's lopen.
Auto's? Ja, auto's, want de Mercedes gaat ook mee. Die zetten we straks meteen bij de garage neer voor het verhelpen van het niet goed stationair lopen.

Hieronder een indruk van de presentatie van de communicanten.

         Geen opmerkingen: