woensdag 19 december 2012

In de bios: The Hobbit - An Unexpected Journey

 

The Hobbit, weer zo'n film waar ik lang naar uitgekeken heb. De verwachtingen zijn hoog. 
De voorfilms die de afgelopen weken zijn getoond beloven veel goeds.
Vandaag is het zover. Samen met schoonzoon Jochem zitten we in de IMAX zaal van Pathé Eindhoven op de achterste rij, bijna in het midden. Mooie plaatsen, dus.

De film:
We hebben het hier over het eerste deel van de trilogie The Hobbit naar het gelijknamige boek van J.R.R. Tolkien. Het verhaal is de voorloper van "In de ban van de Ring", of "Lord Of The Rings". We spreken in dit geval dus weer van een prequel.
Het begin van de film is wat langdradig. Het duurt een beetje lang, zo zonder actie. Wetend dat het tegen de 3 uur gaat duren moet er nog heel wat gebeuren. Tovenaar Gandalf en een dertiental dwergen nemen de Hobbit Bilbo Balings mee op hun zoektocht naar de eenzame berg, het eigenlijke thuis van de dwergen. Dat dit niet zonder gevaar is mag duidelijk zijn. Allerlei monsters en gedrochten kruisen hun pad. De film zit dan inmiddels boordevol actie. Je vraagt je af hoe ze die scenes gemaakt kunnen krijgen, hoe ze die wezens zo levensecht kunnen krijgen.
Eind goed, al goed?
Ik weet het niet. Het is immers pas het eerste deel. Na 3 uur film is het einde nog zo "open" als maar zijn kan. Op zich wel raar, een film waarvan je aan het einde een "cliffhanger" krijgt, maar het volgende deel komt pas, ik weet niet over hoe lang pas weer in de bioscoop.
Het is zonder meer een prachtige film om te zien en het (ongeduldige) wachten is nu op het volgende deel: Deel 2: "The Desolation Of Smaug" vandaag over ongeveer een jaar en Deel 3: "There And Back Again", weer een half jaar later in 2014.

The Hobbit: An Unexpected Journey - Official Trailer 2 [HD] 

 

Geen opmerkingen: