woensdag 12 december 2012

In de bios: Nico 2 3D NL

Terwijl Marcia samen met Holly naar de film van K3, De Bengeltjes is, zit ik samen met Luuk een verdieping hoger in zaal 6 voor de film Nico 2 in 3D

De film:
Nico 2 is een animatiefilm. Noem het maar geen tekenfilm want dat ziet er tegenwoordig heel anders uit.
Er zal ook wel een Nico deel 1 zijn maar daar heb ik tot nu toe nog nooit van gehoord.

Het verhaal speelt zich af tegen de noordpool aan. Hier trainen de rendieren van de Kerstman voor Kerstmis. Het nog jonge rendiertje Nico is nog te jong maar traint toch al voorzichtig mee.
Het verhaal begint met een hedendaags probleem. Moeder van Nico is gescheiden en heeft een nieuwe vriend, ook met een rendierzoon. Die ziet Nico als grote broer, maar hij wil daar niets van weten. Als hij Johni (zo heet hij) een keer in de steek laat wordt deze ontvoerd.
Dan zijn de rapen pas echt gaar. Johni moet bevrijd worden maar moeder mag het niet weten. Een boel leugens en intriges volgen maar uiteindelijk komt het wel weer goed terecht, mag ik wel verraden.

Het zou het script kunnen zijn van een actiefilm maar in deze kinderfilm komt het voor de kinderen in ieder geval wat anders over. Een leuke film, maar voor de allerkleinsten toch nogwat te lang. Daar is doorgaans een heel uur echt de limiet.

Niko 2 3D Officiële trailer (Nederlands gesproken)

 
Geen opmerkingen: