zondag 16 december 2012

Een drukke zondag - deel 2

We zijn zeker op tijd bij de Caecilia-kerk in oud Veldhoven. Dat betekent dat we dus vroeg zijn. Hadden we wellicht tot het einde van de viering in de kerk in Zeelst kunnen blijven? Ik vond van niet. Beter op tijd verlaten dan 2 minuten voor het einde. Dat zou pas ongeduldig lijken...

Maar dan staan we hier voor de kerk en we zijn nog de enigen. De hoofdrolspelers volgen wat later.
Eenmaal binnen zoekt iedereen een plek. Ik heb de eer om een en ander fotografisch vast te leggen.
Het is niet meer onze oude vertrouwde pastoor die zowel ons huwelijk heeft ingezegend alsook onze kinderen en veel van onze kleinkinderen heeft gedoopt. In plaats daarvan een, in onze ogen "allochtoon", wat oneerbiedig klinkt maar meer ter verduidelijking is. Helaas spreekt hij de Nederlandse taal niet zo vloeiend en dat maakt het een beetje afstandelijk, terwijl hij dat toch helemaal niet zo is.
De doop loopt eigenlijk verder voortreffelijk. Ook vrouwlief doet haar duitje in de zak door ook een gedicht voor te lezen. Marcia en Danny lezen ook een stuk voor maar schieten helaas daarbij ook in een lachbui. Maar uiteindelijk komt alles goed en kunnen we na deze doopmis richting Meerhoven voor de broodnodige koffie met gebak.
Maar eerst zetten nog wel de Mercedes bij de garage af.

Op het Grasrijk aangekomen is de dooptaart al aangesneden. Het huis is intussen al goed vol. Er heerst een gezellige drukte. Eigenlijk de eerste keer dat het huis hier voor een feest gebruikt wordt, volgens mij.
Jammer genoeg is de binnen-speeltuin nog steeds niet klaar en kunnen de wat grotere (klein)kinderen daar nog geen gebruik van maken. Die mogen in plaats daarvan lekker op de slaapkamer(s) spelen.
Voor mij is het smikkelen en smullen geblazen en lekker slap zeveren met schoonbroers en -zussen en met de buren.

Marcia is al eerder vertrokken als wij er ook al om half 4 vandoor gaan. De volgende afspraak wacht namelijk al weer: Het optreden van Holly en de DéDé danseresjes in de Piazza in Eindhoven.

Een foto-impressie:

Geen opmerkingen: