zaterdag 9 februari 2013

Kinder carnavalsoptocht in Veldhoven

Het wordt vandaag geen Vrijbuiter training voor mij. Vanmiddag is de kinder carnavalsoptocht in Veldhoven. Het is te halen, dat wel, direct na de training, linea recta naar huis, een quick shower en dan naar de route van de optocht, maar ik voel meer voor het relaxte...

Het opstellen op het kerkplein van D'Ekker gebeurt vanaf kwart over twaalf maar het vertrek is pas om één uur. We hebben op tijd een plekje voor de Scénic gevonden en op het kerkplein zijn we nog net op tijd om "onze" groep te zien vertrekken. Onze groep, met dochters Marcia en Kathy, en schoondochter Anoek en de rits kleinkinderen plus wat familie en kennissen van Anoek vormen dit jaar "de oogappeltjes". De outfits zijn hoofdzakelijk door Marcia en Anoek samengesteld, maar het idee schijnt van Puk te komen.
Als één na laatste in de optocht, én dus net vóór de Prinsenwagen vormen zij een groene groep.
Voor de 2 allerkleinsten, Jason (2) en Ryan (7mnd) is het wel even doorbijten.
Het zonnetje schijnt dan wel niet, maar het waait niet en de temperatuur is ongeveer 1ºC, maar mooier nog, de gevoelstemperatuur, die ligt dit keer zelfs op 5ºC. Mooie weersomstandigheden voor een optocht, als je het mij vraagt.

Nadat Jason, oma heeft gezien is de lol er voor hem eigenlijk al van af. Oma moet zich de rest van de optocht afzijdig houden, uit het zicht, zodat Jason hopelijk ophoudt met huilen.
Aan het einde van de optocht, als iedereen zicht weer op het kerkplein verzamelt, is oma er weer bij en is het verdriet na wat drinken en wat snoepgoed gelukkig al iets gezakt.
Het wachten is op de prijsuitreiking.
Net als ieder jaar hebben ze ook nu weer een bar slechte geluidsinstallatie in gebruik. Maar "onze" groep valt toch weer in de prijzen. Geen eerste prijs, zoals vorig jaar, maar wel de tweede. De envelop met geld gaat mooi weer in de pot voor de kostuums van 2014.

Jason gaat niet meer met de groep mee. Wij nemen hem mee naar het Hileind en dat is maar goed ook. Eenmaal in het kinderzitje in de Scénic duurt het nog geen 2 minuten of hij slaapt al. Ik denk dat hij dat van mij heeft....

Thuis kunnen we op ons gemak het resultaat van de foto's bekijken.
Op internet zijn ze inmiddels ook te bekijken op:


En hier zijn ze dan, de oogappeltje:Geen opmerkingen: