zaterdag 21 februari 2015

De Vrijbuiters - training

Het aantal deelnemers aan de training is vandaag groot. Groter zelfs dat de groep wandelaars.
Behalve Monique en Jo zijn we met Germaine, Riet, Carla, Dorie Hans, Herman en ik op maximale sterkte. De wandelaars komen vandaag niet verder dan Rien, Co, Jan en André en wat later nog bijgestaan door Dorris, alhoewel zij de eerste paar honderd meter nog, als enige in de vrouwengroep, achteraan hobbelt.

De training begin ik net zoals vorige week met inlopen helemaal tot aan de bocht voorbij de hut en intussen al lopend wat warming-up en los-maak oefeningen. Germaine moet het vanwege rugklachten wat rustiger aan doen, vandaag, maar daar houden we altijd wel rekeningen mee. 
Na de warming-up oefeningen op de plaats is het tijd voor wat spierpijn oefeningen,het inmiddels bekende heen-en-weer-en-tik-de-grond-aan oefening. Hans, nog niet helemaal bekomen van zijn carnavals avontuur moet nog even uitgelegd worden wat 4x heen-en-weer betekent maar daarna snapt hij het ook. Dat hij bijna nog een keer op zijn bek gaat verraadt dat er nog wat restjes alcohol in zijn bloed rond waart. Toegegeven, het blijft vermoeiend, ook al zijn het maar 2 setjes van 4x maar iedereen is wel zo gek om het te doen. Maar we mogen daarna, tijdens een stuk wandelen, altijd wel even op adem komen. met nog een stuk lantaarnpaal-lantaarnpaal tempo wisselingen en een stukje "duurloop" zijn we weer toe aan afbouwen, het rekken en strekken van alles wat inmiddels los is gekomen. Precies om 12:00u maak ik er een eind aan. Iedereen tevreden. Morgen spierpijn?
Bij de koffie zijn ook Annie en Jos, met zijn nieuwe bril, weer present

Het weer:
Zacht winterweer, droog met een zacht maar koud briesje die we tijdens het "duur"-gedeelte fijn in de rug hebben. Tegen twaalven breekt zelfs de zon door, maar bij thuiskomst, zo tegen kwart voor 1, slaat het weer rigoureus om en gaat ook nog af en toe stevig regenen.
Geen opmerkingen: