zondag 15 februari 2015

Carnaval - De optocht van Veldhoven


Er is mooi zonnig weer voorspeld met ook nog zachte temperaturen. Daar hou ik wel van, tijdens carnaval. En vooral als je buiten stilstaand moeten wachten op de carnavalsoptocht. En die blijkt ook al een half uur vertraagd te zijn. Gelukkig vernemen we dat als we nog thuis zijn. Lang leve het digitale communicatie tijdperk!

Als de tijd rijp is vertrekken we te voet richting Hoogstraat. Daar tegenover de friettent is een mooie plek in het zonnetje. Alleen dat beetje wind koelt toch wat af.
Kay heeft zijn poezenpak aan en ook wij, opa en oma hebben ons enigszins vermomd.
Het wachten duurt lang en dat voor de geurige dampen van de friettent. Dat duurt dan ook niet lang meer voordat we aan de friet met frikandel en kipfingers zitten.

Als dan eindelijk in de verte de eerste praalwagen zichtbaar wordt lijkt het of ie pech heeft. Is niet zo, maar hij staat voortdurend stil. Die zal de rest dan ook ophouden, ga ik vanuit. Wel gemakkelijk als je vooraan inde file staat.
Uiteindelijk trekt de bonte stoet aan ons voorbij. Ook de winnaars van de optocht in Eindhoven, een heuse Veldhovense praalwagen, passeert ons. Zoals afgesproken, voor de wagen van de prins loopt de groep waar Danny en Anoek deel uit maken. Als ook de prins aan ons voorbij is gegaan maken we gauw dat we weer op het Hileind zijn. Het is stiekem toch wel koud zo, dat stilstaan.

Later horen we dat de groep van Danny en Anoek de 2e prijs hebben behaald. Ik denk bij de groepen. Dat is ook weer mooi meegenomen. Is al de moeite niet voor niets geweest.
Geen opmerkingen: