donderdag 19 februari 2015

GVAC - Baantraining

Ook vandaag barst ik tot voor de training nog van de slaap. |Misschien komt het wel door de kou van vandaag. Een paar keer buiten gewerkt en daardoor ook enorm hongerig. Na de aanval van anderhalf bord zuurkool wil de slaap dan wel weer opeens toeslaan. En dus kom ik niet alleen half slaapdronken bij GVAC aan, ik heb het ook steenkoud. Dan maakt die gure winterwind het des te onaangenamer.
Maar goed, omdat het zo guur-koud is doet Marjolijn de training met zo min mogelijk stilstaan. Wel, na de warming-up wat loopscholing. Als dan de kern begint krijgen we ook de mededeling dat we de banen 1 en 2 niet mogen gebruiken omdat daar door andere groepen testen worden gedaan. Wordt dus baan 3 en 4 vandaag.

De kern van vandaag bestaat uit 2x200-2x300-2x400-2x300-2x200m in tempo 90% en 95% met tussendoor 100m wandelen. Omdat we in baan 3 en 4 lopen en eigenlijk alleen in baan 3 worden de afstanden automatisch langer en wel resp. 207, 311 en 415m.
We nemen als uitgangspunt resp. 32sec/100m en 30sec/100m.
De GPS-machine van Dorie laat even op zich wachten voordat hij verbinding met de ruimte heeft gevonden. Intussen is de rest alvast gestart, maar dat geeft niet omdat wij die doorgaans toch ook weer inhalen.
Ondanks dat we "meer" lopen dan de opdracht, proberen we voor het gevoel toch gewoon die 32 en 30 sec. per afstand aan te houden. We weten dan ook wel dat we er best "iets langer" over mogen doen. De koude en stevige wind staat voornamelijk achterop de baan en laatste bocht. Dat is in de tijden ook te merken. Maar over het algemeen gaat het wel volgens schema. Na later zal blijken hebben we door de langere afstand zelfs ruim boven het tempo van de opdracht gelopen.
We moeten nog één uitloop rondje op de baan trotseren voordat we, lekker in de warmte van de gang in de sporthal, de rest van de cooling-down doen.

Ook nu toch weer last van mijn linkerknie en ook nu weer heb ik dat opgelopen door een verkeerde beweging op het werk. Het is nog steeds niet echt verontrustend maar dat het elke keer, tot nu toe al een paar weken, terugkomt is wel vervelend.

Het weer: Guur en koud door de stevige ijzige wind die er staat. De temperatuur is laag, een graad of 3 maar de gevoelstemperatuur ligt onder het vriespunt. Zeer onbehaaglijk, als je het mij vraagt. En dan hebben we nog het geluk dat het in ieder geval niet regent.
Geen opmerkingen: