zaterdag 14 februari 2015

Carnaval - Kindercarnavalsoptocht

Vlug terug van de Vrijbuiters en met een snelle douche ben ik klaar voor vertrek naar 't Ligt, onze vaste plek voor de kindercarnavalsoptocht.
Nu zijn we best wel vroeg maar toch is onze vaste parkeerplek "bezet". Helemaal geen nood want verder nog lege parkeerplaatsen in overvloed. Ja inderdaad, in overvloed. Het is nog helemaal niet druk, sterker nog, er is nog helemaal niemand behalve wij. Terwijl we nog even in de warme auto wachten zien we John en Toos voorbij rijden. Ook vaste prik bij deze optocht. Even later sluiten ze bij ons aan.

Het duurt toch nog even eer ik in de verte al een blauw zwaailicht heb ontwaard. Maar dan moeten ze nog een paar straten eer ze hier zijn. En als het dan zo ver is duurt het ook helemaal niet zo lang meer eer "onze" groep voorbij trekt,steevast als een na laatste groep voor de Prinsenwagen.
Het was maar een bar korte optocht met eigenlijk maar 1 praalwagen, die van de prins. Ook het publiek langs de kanten heeft het laten afweten. Bijna niemand!

Eenmaal terug op het kerkplein wordt verzameld voor de prijsuitreiking. Dan valt pas goed op dat de optocht t.o.v. vorig jaar meer dan gehalveerd is. Geen gedrang tussen het publiek, er is ruimte genoeg en geen door elkaar geplaatste wagens en praalwagens want die zijn er niet.
De kleinkinderen vallen in de prijzen, zij het niet de 1e prijs. Die gaat naar een paar volwassenen die ook nog 2 kinderen meezeulden en allen gekleed in, hoe kant het ook anders, hartjes voor Valentijn. Toevallig...?
Blijft vreemd. Een aantal jaren geleden vielen de kleinkinderen, toen nog kleiner dan nu, buiten de prijzen omdat er volwassenen meeliepen en omdat de kostuums niet door of met de kinderen waren gemaakt, dit jaar, maar ook vorig jaar zijn er prijzen uitgedeeld aan volwassenen waarvan vorig jaar een stel met 2 verklede baby's op de arm. Misschien moet ik volgend jaar ook meedoen met een versierde wandelwagen. Wel nog even een baby'tje lenen en dan is de buit weer binnen.

Ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat er niet veel meer over blijft van de kindercarnavalsoptocht.
Waarschijnlijk alleen nog maar een optocht van volwassenen met verklede kleine kinderen op de armen of in een versierde kinderwagen....

O ja, ze hadden de 2e prijs maar dat is bijna iedereen ontgaan en/of alweer vergeten.


Geen opmerkingen: