zaterdag 14 februari 2015

Vrijbuiters - training op carnavalszaterdag

Door die carnavalszaterdag heeft het er even naar uitgezien dat ik niet zou komen opdagen. Vandaag is immers ook de kindercarnavalsoptocht waar de kleinkinderen (nog) steeds in meelopen. Maar het blijkt dat die pas om 1 uur start en dat betekent dat ik toch gewoon kan komen trainen, mits ik direct na de training huiswaarts keer.

En zo ben ik er vandaag ruimschoots op tijd. We hoeven toch niet op Monique te wachten want die zit in Italië en Dorie en Jo komen vandaag niet en dus gaan we om 2 minuten voor 11 al van start.
Dit keer geen warming-up stop na een paar honderd meter maar we lopen gewoon door tot de bocht voorbij het hutje. De arm- en beenzwaaioefeningen doen we dit keer al dribbelend.
Na wat warming-up oefeningen op de plaats, toch maar weer een eind verderop de heen-en-weer-ren oefening met bukken en de grond aantikken. 2 setjes van 4x blijken elke keer toch weer behoorlijk vermoeiend. We dribbelen wat af met dit keer een wat andere route, ook weer eens van het fietspad af maar dan blijkt het toch nog niet overal opgedroogd of moddervrij te zijn. Door de lopende warming-up oefeningen aan het begin van de training lijkt het alsof we voor op schema lopen en daarom lopen we nogmaals in de richting van de kantine af. Een wat langer dribbelstuk, dit keer en we keren bij aankomst op de openbare weg om, om Germaine tegemoet te lopen. Langzaamaan keren we terug naar ons startpunt met intussen de nodige rek- en strekoefeningen  van zoveel mogelijk alle spieren.
Precies om 12 uur kan ik de training afsluiten.
En dan vlug in de Scénic en naar huis voor deel 2 van vandaag....

Vandaag bij de training: Germaine, Riet, Herman, Carla en ik.
Bij de wandelaars: André, Jan, Rini, Co, Jos, Annie, Dorris en ook Tini.

Het weer: Zacht winterweer met een klein beetje wind die je alleen voelt op het open stuk aan de rand van het bos. De zon breekt ook door en daardoor voelt alles aangenaam aan. De temperatuur zal om en nabij de 4 à 5 graden liggen.Geen opmerkingen: