woensdag 30 april 2014

Trimloop - 55ste Hypotheker Beekloop 12km.

Na de kidsrun is het tijd voor de grote mensen.
Het is even zoeken naar Anja en Leo die ook zouden komen, maar zij vinden ons en zo staan we dan in het startvak van 10 over 7 klaar voor vertrek.

Dorie heeft zich, net als ik, voor de 12km ingeschreven maar zal het waarschijnlijk bij 8km houden. Anja heeft zich ook voor de 12 ingeschreven terwijl Leo voor de 8 gaat. Wat ik ga doen? Ik wil de 12km. in 1u09 doen. Oftewel gemiddeld 23 minuten per rondje. Nu nog maar eens zien of ik dat al aan kan.
Ik start rustig samen met Leo achter Dorie en Anja aan. Het gaat moeizaam en zigzaggend door de menigte maar toch gaat kilometer bordje 1 al na 6:06 aan ons voorbij. Ik had dat wat langzamer verwacht. Nog een halve kilometer hang ik achter het dames tweetal maar dan word ik een beetje moe van dat gezigzag en telkens inhouden en dan weer versnellen. Ik ga mijn eigen weg, mijn eigen tempo. De dames voorbij. Dorie pikt aan, Anja haakt af en Leo is al lang afgehaakt. Samen passeren we loper na loper. Dat gaat toch het beste als we soms naast het parkoers lopen. Dorie laat weten dat ze mijn tempo blijft volgen gedurende de eerste ronde en zich daarna zal laten afzakken tot Anja.


De kilometerbordjes staan ook hier niet helemaal goed. Dat is wel lastig omdat je dan niet weet of je in het juiste tempo loopt, maar aan de andere kant staan ze wel op elke ronde op dezelfde plaats. Kan ik thuis die intervallen wel met elkaar vergelijken.
Pakweg een halve kilometer voor de finish staan de Dietermannetjes ons aan te moedigen. Blijkbaar zijn die nog niet direct naar huis gegaan. Ze zullen, denk ik, Marcia afwachten die op de 8km bezig is.
De doorkomst na de eerste ronde is verrassend genoeg toch nog bijna op mijn schema van 23 minuten per rondje. Dorie neemt gas terug en ik ga voor mijn gevoel, in dit tempo verder.
Het is nog steeds druk op het parkoers maar omdat we al 4km onderweg zijn is er wel meer ruimte onderling.
Ook nu staan de Dietermannetjes nog steeds aan de kant te supporteren als ik de doorkomst van de 3e ronde nader. Daar staat GVAC-fotograaf Peter me met zijn Canon op te wachten.
Ook nu lig ik nog steeds op schema, met 45:50 zelfs 10 seconden eronder.


De 3e ronde is nu een stuk rustiger. Wel worden we nog zo nu en dan gepasseerd door 16km-lopers die 10 minuten eerder gestart zijn. Zij zijn daarmee dus bijna gefinisht.
Ik begin het wel zwaar te krijgen. De ademhaling gaat nog steeds goed, maar ik moet wel duidelijk harder werken om het tempo erin te houden. De concentratie neemt ook wat af en als ik eventjes niet op let dan zie ik een aantal voorgangers die ik gebruik als "hazen" op me uitlopen. Nee, laat ik vooral proberen om die onderlinge afstand zo kort mogelijk te houden. toch is het u elke kilometer aftellen. Ik zie op 11km dat ik ruim over de 1u03 zit. Dat is toch langzamer dan op de 11,1 km in de Paasloop van Boxtel. En nog steeds staan de Dietermannetjes met enthousiast aan te moedigen als ik mijn laatste meters afleg.
Mijn klokje staat stil op 1u08:75. Mooi. Ik heb  mijn doel gehaald. Maar ik heb er toch stevig voor moeten werken. En ook nu weer snel hersteld en dat zijn juist de tekenen dat het steeds beter gaat.


Marcia is intussen ook gefinisht in 55:29 op haar 8km. en Dorie heeft dat in 47:43 gedaan.
Van Anja en Leo weet ik de eindtijden helaas niet.
Geen opmerkingen: